«Στο περιβόητο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Βρούτσης στη Βουλή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έμμεση μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στο 50%». Πρόκειται ουσιαστικά, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «για την "τελειοποίηση" του μνημονιακού εγκλήματος του 2012

Το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, καλεί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση «να μη διανοηθεί να φέρει αυτό το έκτρωμα, ειδικά μέσα σε καραντίνα» αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης, να επιφέρει, όπως λέει το ΜέΡΑ25, μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων κατά 50%.

Τελειοποίηση του μνημονιακού εγκλήματος του 2012

Στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι με διάταξη «στο περιβόητο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Βρούτσης στη Βουλή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έμμεση μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στο 50%».

Προσθέτει ότι πλέον «θα επιτρέπεται σε περίπτωση προειδοποίησης για απόλυση, ο εργοδότης να απαγορεύει την προσέλευση του εργαζόμενου στην επιχείρηση μέχρι να λυθεί η σύμβαση εργασίας».

Πρόκειται ουσιαστικά, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «για την «τελειοποίηση» του μνημονιακού εγκλήματος του 2012, που καθιέρωνε την μείωση της αποζημίωσης απόλυσης στο 50% σε περίπτωση προειδοποίησης από 4 έως 1 μήνα πριν -ανάλογα με τα εργάσιμα έτη- χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα στον εργοδότη να απαγορεύει, μετά την προειδοποίηση, την προσέλευση του εργαζομένου στην εργασία του, με αποτέλεσμα τότε η ρύθμιση αυτή να μείνει στην πράξη ανεφάρμοστη».

Σήμερα, υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης, «ο ίδιος υπουργός «Εργασίας» Γ. Βρούτσης έρχεται να ολοκληρώσει αυτό έγκλημα για χάρη της ολιγαρχίας, της τρόικας, του ΣΕΒ και της εργοδοσίας».

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr