Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25 : Η κυβέρνηση φέρνει μείωση στο 50% της αποζημίωσης απόλυσης

ΜέΡΑ25 : Η κυβέρνηση φέρνει μείωση στο 50% της αποζημίωσης απόλυσης

«Στο περιβόητο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Βρούτσης στη Βουλή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έμμεση μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στο 50%». Πρόκειται ουσιαστικά, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «για την "τελειοποίηση" του μνημονιακού εγκλήματος του 2012

Το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, καλεί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση «να μη διανοηθεί να φέρει αυτό το έκτρωμα, ειδικά μέσα σε καραντίνα» αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης, να επιφέρει, όπως λέει το ΜέΡΑ25, μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων κατά 50%.

Τελειοποίηση του μνημονιακού εγκλήματος του 2012

Στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι με διάταξη «στο περιβόητο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Βρούτσης στη Βουλή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έμμεση μείωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στο 50%».

Προσθέτει ότι πλέον «θα επιτρέπεται σε περίπτωση προειδοποίησης για απόλυση, ο εργοδότης να απαγορεύει την προσέλευση του εργαζόμενου στην επιχείρηση μέχρι να λυθεί η σύμβαση εργασίας».

Πρόκειται ουσιαστικά, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, «για την «τελειοποίηση» του μνημονιακού εγκλήματος του 2012, που καθιέρωνε την μείωση της αποζημίωσης απόλυσης στο 50% σε περίπτωση προειδοποίησης από 4 έως 1 μήνα πριν -ανάλογα με τα εργάσιμα έτη- χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα στον εργοδότη να απαγορεύει, μετά την προειδοποίηση, την προσέλευση του εργαζομένου στην εργασία του, με αποτέλεσμα τότε η ρύθμιση αυτή να μείνει στην πράξη ανεφάρμοστη».

Σήμερα, υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης, «ο ίδιος υπουργός «Εργασίας» Γ. Βρούτσης έρχεται να ολοκληρώσει αυτό έγκλημα για χάρη της ολιγαρχίας, της τρόικας, του ΣΕΒ και της εργοδοσίας».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024