Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στην ήττα του

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στην ήττα του

Γύρισε από το γκολφ, άνοιξε το Twitter και άρχισε να «πυροβολεί» ο Ντόναλντ Τραμπ, αρνούμενος να αποδεχτεί την ήττα του.

Μετά από σιγή ωρών τόσο από τον ίδιο όσο και από το επιτελείο του, ενώ ο Τζο Μπάιντεν είχε κερδίσει μαθηματικά την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τέλειωσε με το γκολφ, γύρισε στον Λευκό Οίκο και άνοιξε επιτέλους το Twitter. Και φυσικά, η πρώτη αντίδρασή του στην ήττα του ήταν ένα έξαλλο μήνυμα στα κεφαλαία, όπου αρνείται να δεχτεί την πραγματικότητα.

Για άλλη μια φορά, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις εκλογές. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει τις κατηγορίες του για νοθεία, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στους παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης.

«Κακά πράγματα συνέβησαν, τα οποία δεν είδαν οι παρατηρητές μας. Δεν έχει ξανασυμβεί», έγραψε εξοργισμένος.

Και πρόσθεσε, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως απόδειξη: «Εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι εστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τις ζήτησαν».

Αμφισβητεί την εγκυρότητα των ψήφων που έλαβε ο Μπάιντεν

Σε επόμενο tweet, o Τραμπ αναφέρει ότι έλαβε 71 εκατομμύρια «νόμιμες» ψήφους, τις περισσότερες από οποιονδήποτε εν ενεργεία πρόεδρο.

Πράγματι, ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθινός, αλλά για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τις δικές του ψήφους «νόμιμες», υπονοώντας ότι του Μπάιντεν δεν είναι.

Πρόκειται για ένα πάγιο επιχείρημα του απερχόμενου Αμερικανού ηγέτη, ο οποίος αμφισβητεί την εγκυρότητα των επιστολικών ψήφων και θεωρεί ότι σε πολλές πολιτείες οι ψήφοι που έφτασαν την ημέρα των εκλογών ή μετά από αυτήν δεν πρέπει να καταμετρηθούν.

Κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι βιάζεται «να παρουσιαστεί ψευδώς» ως ο νικητής των εκλογών

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς» ως ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, παρά την ανακοίνωση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου από τα μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα και τόνισε ότι οι εκλογές «έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν».

«Γνωρίζουμε όλοι γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να παρουσιαστεί ψευδώς ως ο νικητής και γιατί οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης πασχίζουν κάνοντας τόσες προσπάθειες να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

«Είναι απλή διαπίστωση ότι οι εκλογές αυτές έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για να τελειώσουν», σημειώνει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέμεινε επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε στο γεγονός ότι η νίκη του αντιπάλου του δεν έχει «επιβεβαιωθεί» σε «καμία πολιτεία», κυρίως στις «πολύ αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες οδεύουν προς αυτόματες ανακαταμετρήσεις των ψήφων» ή αυτές «τις οποίες η ομάδα μας αμφισβητεί αξιόπιστα και νόμιμα με προσφυγές, οι οποίες μπορούν να κρίνουν τον τελικό νικητή».

«Από τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα αρχίσει να φέρνει τις υποθέσεις μας ενώπιον των δικαστηρίων για να διασφαλίσει ότι οι εκλογικοί νόμοι γίνονται πλήρως σεβαστοί και ότι θα ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής», προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, στην οποία κατηγορεί ξανά χωρίς να παραθέτει κανένα τεκμήριο τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να μετρήσει ψηφοδέλτια «που είναι προϊόν απάτης, κατασκευασμένα ή που έχουν κατατεθεί από ψηφοφόρους που έχουν πεθάνει ή έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα».

«Δεν θα σταματήσω έως ότου ο αμερικανικός λαός έχει τη δίκαιη καταμέτρηση που δικαιούται», τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα πρωινό με γκολφ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της ήττας του απέναντι στον Τζο Μπάιντεν.

Η απίστευτη αντίδραση του Τζουλιάνι στο άκουσμα της ήττας

Τρομερή ήταν και η αντίδραση του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, στο άκουσμα των προβλέψεων των αμερικανικών ΜΜΕ για νίκη Μπάιντεν.

Εκείνη την ώρα, ο Τζουλιάνι έδινε συνέντευξη Τύπου, όταν οι δημοσιογράφοι του ανακοίνωσαν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος κέρδισε τις εκλογές.

Η αντίδραση του δικηγόρου ήταν πραγματικά… απίστευτη. «Όλα τα δίκτυα [το είπαν]; Όοοοολα τα δίκτυα; Μην είστε γελοίοι», είπε με εξαιρετικά δραματικό και ειρωνικό τρόπο.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024