Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Όρθια» η Λίβερπουλ στο Έιτιχαντ (1-1)

«Όρθια» η Λίβερπουλ στο Έιτιχαντ (1-1)

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League.

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League.

Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 13ο λεπτό, με τον Ζεσούς να ισοφαρίζει στο 31ο λεπτό. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους τους Champions League έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή με τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι.

Στην κορυφή της Premier League βρίσκεται πλέον μόνη η Λέστερ με 18 βαθμούς, η οποία ταξιδεύει στο «Άνφιλντ» την επόμενη αγωνιστική (21/11) σε ακόμα ένα σπουδαίο ματς.

Το ματς

Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν πολύ επιθετικά, ασκώντας τρομερό πρέσινγκ από τα πρώτα λεπτά στη Σίτι. Ήδη, στο 1ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε ωραία τον Φιρμίνο από τα δεξιά στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Έντερσον αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου.

Η Λίβερπουλ είχε εγκλωβίσει την ανάπτυξη των γηπεδούχων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 13ο λεπτό. Ο Γουόκερ έπεσε άτσαλα πάνω στον Μανέ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σαλάχ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, είχε υπέρ της την κατοχή (58%-42%) και στο 25ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Στέρλινγκ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεξί δοκάρι και έκανε το πλασέ, με τον Άλισον να αποκρούει σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έφτασαν στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε με ωραία κάθετη τον Ζεσούς στην περιοχή, εκείνος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και από κοντά νίκησε τον Άλισον για το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, η Σίτι ανέβασε την απόδοσή της και άλλαξε εντελώς την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή και επτά λεπτά αργότερα, οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γκόμεζ, αλλά ο Βέλγος αστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44ο λεπτό να δώσει το προβάδισμα στη Λίβερπουλ, αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε την προσπάθεια του νεαρού από τα δεξιά μέσα στην περιοχή.

Η Σίτι μπήκε αποφασισμένη ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 55ο λεπτό ο Ζεσούς έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Άλισον, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ντε Μπρόινε πέρασε άουτ.

Στο 62ο λεπτό, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ τραυματίστηκε και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Μίλνερ να περνάει στη θέση του. Από εκείνο το σημείο και μετά, έπεσε αρκετά ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι: Γουόκερ,Ρουμπέν Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Ζέσους, Στέρλινγκ, Τόρες (63’ Μπερνάρντο Σίλβα).

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (63’ Μίλνερ), Ρόμπερτσον, Γκόμες, Ματίπ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνο (59’ Σακιρί), Μανέ.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024