
Κρίσιμη εξέλιξη : Διευρύνει το προβάδισμα στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν – Δικαστική παρέμβαση
Διευρύνεται το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια και εάν ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίσει αυτήν την πολιτεία θα συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για την ανάδειξή του στην προεδρία. Στην ίδια πολιτεία είχαμε νωρίτερα δικαστική παρέμβαση για τις επιστολικές ψήφους.
Στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του αντιπάλου του, ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του ινστιτούτου Edison Research για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην περίπτωση που ο Μπάιντεν κερδίσει την πολιτεία αυτή (20 εκλέκτορες) εξασφαλίζει τους 270 εκλέκτορες και κηρύσσεται νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Με το 96% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει 49,6% και ο Τραμπ 49,1%.
Δικαστική παρέμβαση
Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την ίδια πολιτεία προκειμένου να διαχωριστούν οι ψήφοι που ελήφθησαν μετά την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου και να κρατηθούν σε σφραγισμένο κιβώτιο.
Το διάταγμα υπέγραψε ο αναπληρωτής δικαστής Σάμουελ Αλίτο, ο οποίος αναφέρει πως «όλα τα εκλογικά συμβούλια της κομητείας διατάσσονται, εν αναμονή περαιτέρω διαταγής του Δικαστηρίου, να συμμορφωθούν με τις ακόλουθες οδηγίες που παρέσχε ο Γραμματέας της Κοινοπολιτείας στις 28 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, ότι όλα τα ψηφοδέλτια που ελήφθησαν ταχυδρομικά μετά τις 8 μ.μ. της 3 Νοεμβρίου, να διαχωριστούν και διατηρηθούν σε ασφαλές και σφραγισμένο κιβώτιο χωριστά από τα άλλα ψηφοδέλτια».
BREAKING: Alito temporarily orders Pennsylvania counties to segregate late-arriving mail ballots (something most or all are already doing). Refers matter to full Supreme Court for next step. pic.twitter.com/0fB2681vqG
— Greg Stohr (@GregStohr) November 7, 2020
Πρόκειται για διαδικασία που ήδη πράττουν οι περισσότερες πολιτείες, σύμφωνα με τον δικαστικό ρεπόρτερ του Bloomberg, Γκρεγκ Στορ.
- Οι «βέροι» Γερμανοί: Σε προεκλογική εκδήλωση του AfD έψαλαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας
- Η δημοπρασία του εν ζωή σχεδιαστή μόδας Martin Margiela έσπασε κάθε ρεκόρ
- Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος – «Το κράτος δολοφονεί»
- Κυψέλη: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τις ρωγμές – Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας απαντά η Ελληνικό Μετρό
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα – Ψεκασμοί και οδηγίες στους κατοίκους






