Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ : Οπαδοί του Μπάιντεν χορεύουν και υποστηρικτές του Τραμπ απειλούν με όπλα

Εκλογές ΗΠΑ : Οπαδοί του Μπάιντεν χορεύουν και υποστηρικτές του Τραμπ απειλούν με όπλα

Υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν χόρευαν σήμερα στους δρόμους έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης ψήφων στη Φιλαδέλφεια, καθώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών

Υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν χόρευαν σήμερα στους δρόμους έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης ψήφων στη Φιλαδέλφεια, καθώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών.

Στο Ντιτρόιτ, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι κραδαίνοντας τα όπλα τους, φώναζαν το σύνθημα «Κερδίσαμε!» έξω από ένα κέντρο καταμέτρησης, παρά το γεγονός ότι μοιάζει ολοένα και πιο απίθανο αυτό να αποδειχθεί αληθινό.

Διαβάστε επίσης: Στο κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Μπάιντεν – «Οχυρωμένος» στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ

Δύο κόσμοι συγκρούονται

Ο Σον Τρούπο, ένας 37χρονος καθηγητής κοινωνικών επιστημών, είπε ότι έριξε πυροτεχνήματα μόλις έμαθε ότι ο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα από τον Τραμπ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας, προτού βάλει την 4χρονη κόρη του σε ένα καροτσάκι για να συναντήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Φιλαδέλφειας.

«Η κόρη μου γεννήθηκε υπό την προεδρία Τραμπ και ήθελα να ζήσει από κοντά το τέλος του Τραμπ», είπε.

Ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει προβάδισμα 253 έναντι 214 στις εκλεκτορικές ψήφους που καθορίζουν τον νικητή, σύμφωνα με το Edison Research. Το να κερδίσει τις 20 εκλεκτορικές ψήφους της Πενσιλβάνια θα τον βοηθήσει να υπερβεί τις 270 ψήφους που χρειάζεται για να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Η Αμερική περνάει τις τελευταίες 2 ημέρες αναμένοντας τα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υποστηρικτές Τραμπ εναντίον υποστηρικτών Μπάιντεν

Κάποιοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, με τους υποστηρικτές του Μπάιντεν να φωνάζουν σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, να «καταγράψουν κάθε ψήφο». Ενίοτε αρχίζουν και χορεύουν, όταν κάποιος εξ αυτών βάζει να ακούγονται από τα μεγάφωνα ένα τραγούδι της Μπιγιονσέ ή της Μίσι Έλιοτ.

Ορισμένοι, ωστόσο, υποστηρικτές του Τραμπ επιμένουν ότι κάτι λάθος συμβαίνει με οποιαδήποτε καταμέτρηση που κατέδειξε νίκη του Μπάιντεν και πήραν μαζί τα τουφέκια και περίστροφά τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται έξω από κέντρα καταμέτρησης στο Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ, στην Αριζόνα. Φορώντας καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again», ορισμένοι πέφτουν στα γόνατά τους δημοσίως και προσεύχονται.

Ο Γκάρι Σμιθ, ένας 69χρονος νοσηλευτής, οδήγησε από το Κάσκο στο Μίσιγκαν για να παραστεί στη συγκέντρωση έξω από το κέντρο καταμέτρησης του Ντιτρόιτ.

«Έχουν καταμετρηθεί πολλές άκυρες ψήφοι» είπε ο Σμιθ.

«Θα συνεχίσουμε με αγωγές, διαμαρτυρίες, ποιος ξέρει, ίσως πολιτική ανυπακοή», προσθέτει.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024