Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Barrett: The Definitive Visual Companion» - Ο Σιντ Μπάρετ μέσα από 350 φωτογραφίες

«Barrett: The Definitive Visual Companion» – Ο Σιντ Μπάρετ μέσα από 350 φωτογραφίες

350 σπάνιες φωτογραφίες του Σιντ Μπάρετ και των Pink Floyd πάνω στη σκηνή, σε πρόβες και σε στιγμές στο σπίτι, καθώς και ό,τι έχει απομείνει από τα έργα τέχνης που φιλοτέχνησε ο ίδιος

Ένα σπάνιο βιβλίο για τον συνιδρυτή των Pink Floyd, Σιντ Μπάρετ θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου σε μία νέα έκδοση για το ευρύ κοινό.

Το «Barrett: The Definitive Visual Companion», το οποίο εκδόθηκε ως μια πολυτελής υψηλής ποιότητας έκδοση το 2011, θα είναι από τις 24 Νοεμβρίου διαθέσιμο ως χαρτόδετο (paperback).

Η έκδοση περιλαμβάνει 350 σπάνιες φωτογραφίες του Μπάρετ και των Pink Floyd πάνω στη σκηνή, σε πρόβες και σε στιγμές στο σπίτι, καθώς και ό,τι έχει απομείνει από τα έργα τέχνης που ξέρουμε ότι, στη ζωή του, φιλοτέχνησε ο Σιντ αλλά και ερωτικά γράμματα, καρτ ποστάλ και λοιπή αλληλογραφία.

Στη δημιουργία αυτού του βιβλίου συμμετείχαν τόσο η οικογένεια του καλλιτέχνη όσο και τα συντρόφια του στους Pink Floyd.

Οι συγγραφείς Russell Beecher και Will Shutes, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, χώρισαν το βιβλίο σε πέντε μέρη: «Φωτογράφοι: Pink Floyd», «Φωτογράφοι: Σόλο», «Επιστολές», «Τέχνη» και μια εισαγωγή.

Σε αυτήν οι δυο συγγραφείς του τόμου περιέλαβαν φωτογραφίες του Μπάρετ με κάποια από τα έργα τέχνης που φιλοτέχνησε και μια φωτογραφία του σε παιδική ηλικία (από το 1949 ή 1950).

A rare, fully authorized book about the late Pink Floyd co-founder Syd Barrett will finally get a wide (and affordable) release this fall.

Δημοσιεύτηκε από Rolling Stone στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Εξηγούν επίσης πώς συγκέντρωσαν το υλικό για την έκδοση, παίρνοντας συνεντεύξεις από τα αδέλφια του Σιντ και «χτενίζοντας» τις οικογενειακές φωτογραφίες.

Περιέλαβαν επίσης και λεζάντες που είχαν γράψει φωτογράφοι ή, άλλα μέλη της μπάντας όπως ο Ρότζερ Γουότερς, καθώς και άνθρωποι που είχαν δουλέψει μαζί του ή, ήταν παρόντες σε ζωντανές ερμηνείες του.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο φίλος του, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ απέτισε φόρο τιμής στον Σιντ τραγουδώντας τα σόλο τραγούδια του Μπάρετ «Octopus» και «Dominoes».

Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, η οποία μεταδιδόταν με livestreaming, ανακοίνωσε ότι δουλεύει για ένα καινούργιο βιβλίο για τον Μπάρετ, συγκεντρώνοντας τους στίχους των τραγουδιών του καλλιτέχνη.

«Ήταν αυτός ο αντισυμβατικός συγγραφέας και leader. Ήταν ένα ζευγάρι χρόνια μικρότερος από τ’ άλλα παιδιά, αλλά ήταν πολύ, πολύ ευφυής.

Κατά κάποιον τρόπο, πολύ πολύ δυστυχώς, έχασε το μυαλό του.

Υπάρχουν ένας σωρός θεωρίες για το γιατί έχασε το μυαλό του και, βεβαίως, υποπτεύομαι ότι αυτό επιδεινώθηκε λόγω της χρήσης ναρκωτικών που έκανε. Αλλά ήταν μια τεράστια απόλαυση και ένας απίθανος ποιητής» είπε για τον φίλο του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024