Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασίας μεταφοράς ασθενών από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως χώροι νοσηλείας, από ασθενείς που νοσούν από κοροναϊό.
Το παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος εξήγησε ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, 180 ασθενείς με κορωνοϊό και πως οι κλινικές που έχει αναπτύξει έχουν γεμίσει.
«Αυτή την ώρα τρεις κλινικές του νοσοκομείου με τους ασθενείς τους μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία», ανέφερε, εξηγώντας ότι από την ψυχιατρική κλινική θα μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ασθενείς από την χειρουργική και νευροχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ προς το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νοσηλεία τους».
«Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη στη Θεσσαλονίκη και το άσχημο είναι ότι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε μιας νόσου», τόνισε. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ νοσούν 60 εργαζόμενοι.
Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την ανάγκη να επιστρατευτούν και άλλα νοσοκομεία για τον κοροναϊό, όπως το Παναγιά, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), καθώς και το παλιό 424. «Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περιστατικά κοροναϊό για να μη μετατραπούν σημαντικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε μιας νόσου», επανέλαβε, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Τι σχολιάζει ο κ. Γιαννακός για τους αρνητές του κοροναϊού
«Τους καλούμε για να δουν το μέγεθος της βλακείας τους να επισκεφτούν τώρα το ΑΧΕΠΑ που διακομίζονται ασθενείς σε άλλες κλινικές προκειμένου να γίνουν νέες πτέρυγες για κοροναϊό. Στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή έχουμε και νέους ασθενείς, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δίνουν διασωληνωμένοι μάχη για τη ζωή τους. Το μέγεθος της βλακείας τους δε το πληρώνουν μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι διπλανοί τους», τόνισε.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων