Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ : Αυτοσυγκράτηση από όλους, εντός και εκτός συνόρων, συνιστά ο γερμανός ΥΠΕΞ

Εκλογές ΗΠΑ : Αυτοσυγκράτηση από όλους, εντός και εκτός συνόρων, συνιστά ο γερμανός ΥΠΕΞ

«Η Αμερική είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση ενός πρωταγωνιστή («one-man show»)», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ και κάλεσε «όλες τις πλευρές», εντός και εκτός Αμερικής, «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

«Η Αμερική είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση ενός πρωταγωνιστή («one-man show»)», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ και κάλεσε «όλες τις πλευρές», εντός και εκτός Αμερικής, «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη στην παγκόσμια σταθερότητα.

«Όποιος εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στην φωτιά σε μια κατάσταση σαν αυτή, ενεργεί ανεύθυνα. Τώρα είναι η ώρα να μείνουν όλοι ψύχραιμοι μέχρις ότου έχουμε επίσημα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Μάας, μιλώντας στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και πρόσθεσε ότι «προκειμένου το αποτέλεσμα, το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, να γίνει αποδεκτό από όλους, πρέπει πρώτα να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και εμάς (…) Σε μια λειτουργούσα δημοκρατία οι ευπρεπείς χαμένοι είναι πιο σημαντικοί από τους λαμπερούς νικητές και με τόσο ισχνές πλειοψηφίες είναι εύκολο να βρεθεί κανείς στην πλευρά του χαμένου», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημαντική αποστολή του νέου προέδρου

Αναφερόμενος στον ρόλο που θα διαδραματίσουν διεθνώς στο αμέσως προσεχές διάστημα οι ΗΠΑ, ο κ. Μάας εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Αυτή η χώρα είναι εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη διεθνώς», δήλωσε μιλώντας στην BILD, προέβλεψε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον «πιθανότατα δεν θα επιστρέψει άμεσα πλήρως στην διεθνή σκηνή», καθώς ο νέος Πρόεδρος θα έχει ως σημαντικότερη αποστολή την επανένωση της αμερικανικής κοινωνίας. Επισήμανε μάλιστα ότι «ο κόσμος χρειάζεται τις ΗΠΑ ως δύναμη τάξης και όχι ως παράγοντα χάους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ από την πλευρά του αρνήθηκε και σήμερα να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικό με τις αμερικανικές εκλογές όσο δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην δημοκρατική παράδοση των ΗΠΑ και στους κρατικούς θεσμούς τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024