Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας στο MEGA : Παράθυρο για γρηγορότερη άρση του lockdown στο λιανεμπόριο

Πέτσας στο MEGA : Παράθυρο για γρηγορότερη άρση του lockdown στο λιανεμπόριο

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά για το πως θα βγούμε από το πανελλαδικό lockdown, για το αν δηλαδή θα αρθεί ταυτόχρονα για όλη τη χώρα ή θα αίρεται με βάση το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της γρηγορότερης άρσης του lockdown για τομείς όπως του λιανεμπορίου

Παράθυρο για γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

Τομείς με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά για το πως θα βγούμε από το πανελλαδικό lockdown, για το αν δηλαδή θα αρθεί ταυτόχρονα για όλη τη χώρα ή θα αίρεται με βάση το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown για τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας πριν την πλήρη άρση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτούς τους τομείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενέταξε τις σχολικές μονάδες (γυμνάσια και λύκεια που θα κλείσουν) αλλά και το λιανεμπόριο, που όπως είπε ο κ. Πέτσας έχει φανεί και από πριν ότι δεν είναι τόσο μεγάλη εστία μετάδοσης του κοροναϊού. Ωστόσο σημείωσε ότι αυτά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και το σύνολο των δεδομένων που θα προκύπτουν καθημερινά όπως είναι πχ ο αριθμός των κρουσμάτων, η πίεση στο σύστημα Υγείας κλπ.

«Υπάρχουν τομείς όπως για παράδειγμα οι σχολικές μονάδες -που ακούσατε και χτες στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και του κ. Τσιόδρα να γίνεται η αναφορά ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση- και αν είναι χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο μπορεί να ανοίξουν γρηγορότερα, τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως τα σχολεία ή το λιανεμπόριο που είχε φανεί και πριν ότι μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη εστία μετάδοσης, αλλά αυτό μένει να το δούμε όσο προχωρούμε τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο κ. Πέτσας απαντώντας στη σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρξει οριζόντια ή σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σταθεροποίηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετικό στοιχείο το γεγονός ότι σήμερα δεν υπήρξε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και έκανε λόγο πως «φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίηση και δεν έχουμε ένα άλμα όπως φοβόμασταν γι’ αυτές τις ημέρες».

«Αν αυτό το διατηρήσουμε το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα-Τρίτη τότε μπορούμε να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι ότι το χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων (σ.σ. lockdown) είναι επαρκές» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Μείωση της κινητικότητας

Ο κ. Πέτσας συνέκρινε τα χθεσινά κρούσματα του Βελγίου (14.903) με αυτά της χώρας μας εχθές (2.917) και ανέφερε ότι είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται βαρύτατα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, έκανε λόγο για μέτρα που χρειάζονται σωστή εφαρμογή όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να εφαρμόζονται σωστά.

Ενώ σημείωσε: «το lockdown φέρνει ξεκάθαρα γρήγορο και κάθετο αποτέλεσμα στον περιορισμό της πανδημίας, χρειαζόμασταν μείωση της κινητικότητας».

«Ο βασικός εχθρός που υπήρξε είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση», σύμφωνα με τον κ. Πέτσα που χαρακτήρισε «όψιμο και υποκρητικό» το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει στην άκρη «τα στατιστικά τρικς», αφού βγάζουν «μιζέρια και άγνοια».

Τέλος, ερωτηθείς για το επίδομα ενίσχυσης των 800 ευρώ υπογράμμισε πως: «Για όσο χρόνο χρειαστεί θα στηρίζουμε τους εργαζόμενους και την οικονομική δραστηριότητα που πλήττονται» κάτι που το επιτρέπει η σωστή διαχείριση του κρατικού προύπολογισμού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024