Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δερμιτζάκης στο MEGA: Δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα το lockdown - Τι είπε για τα εμβόλια

Δερμιτζάκης στο MEGA: Δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα το lockdown – Τι είπε για τα εμβόλια

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης για το lockdown και την εξέλιξη των ερευνών για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης για το lockdown και την εξέλιξη των ερευνών για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Το lockdown ξεκινά με ένα σχεδιασμό τριών εβδομάδων αλλά στο βάθος νομίζω πρέπει να βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμιτζάκης.  Αν δεν δούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη μείωση των κρουσμάτων, το lockdown θα συνεχίσει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το πότε θα αρθεί η καραντίνα εξαρτάται από «το πώς θέλουμε να είμαστε μετά».  Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «αν θέλουμε να έχουμε μεγάλη ελευθερία μετά, τότε πρέπει να κάνουμε πολύ μακρύ lockdown.

«Δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα»

Ένα εναλλακτικό μοντέλο είναι να βγούμε με περίπου 500 κρούσματα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 3 βδομάδες. Αν δεν είναι 3 βδομάδες, θα είναι 4 ή 5, δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα».

Ερωτηθείς για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού, ανέφερε πως πάνε καλά. «Το χρονοδιάγραμμα περίπου ισχύει. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από την τρίτη φάση της δοκιμής από κάποιες εταιρείες τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα αποτελέσματα είναι όσο καλά περιμένουν, θα πάνε για έγκριση επείγουσας χρήσης».

«Αν όλα πάνε με βάση το χρονοδιάγραμμα, ο εμβολιασμός θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα. Εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα έρθει σε δεύτερη φάση, από Μάρτη – Απρίλη» συμπλήρωσε.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024