Ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, καθώς τα μικρά παιδιά κρίθηκε ότι μεταδίδουν δυσκολότερα τον ιό. Αντίθετα, από τη Δευτέρα οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα πρέπει να παρακολουθούν υποχρεωτικά τα τηλεμαθήματα που θα οργανωθούν.

Απουσίες θα παίρνουν από την ερχόμενη εβδομάδα όσοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων δε θα δηλώνουν παρών στις νέες διαδικτυακές τάξεις τους.

Υποχρεωτικά τα τηλεμαθήματα

Πονοκέφαλο προκαλεί η τηλεκπαίδευση σε οικογένειες μαθητών που θα χρειάζονται περισσότερους από έναν υπολογιστές, είτε για τηλεμαθήματα είτε για τηλεργασία στη διάρκεια του lockdown.

Πριν καν ξεκινήσουν τα τηλεμαθήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρκετά προβλήματα. Το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο έχει ενημερώσει τα σχολεία για τον περιορισμό που θα υπάρξει στις ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις λόγω της ταχύτητας σύνδεσης του διαδικτύου.

Ανοιχτά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία.

Η μετακίνηση των μικρών παιδιών από και προς το σχολείο θα μπορεί να γίνει με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα με μήνυμα 4 στον αριθμό 13033.

Όλες οι υπόλοιπες δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ την ίδια δυνατότητα θα έχουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών στο διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο