Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος : Απαράδεκτη η επ' αόριστον αναβολή της δίκης λέει το ΜέΡΑ25

Ζακ Κωστόπουλος : Απαράδεκτη η επ’ αόριστον αναβολή της δίκης λέει το ΜέΡΑ25

Τα προσχήματα από τον Κυβερνητικό Βουλευτή της ΝΔ και συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών Θάνο Πλεύρη για τα περιοριστικά μέτρα που η Κυβέρνηση του επιβάλλει, δεν πείθουν κανέναν και κάκιστα το δικαστήριο τα ενστερνίστηκε, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης του Ζακ Κωστόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης επικρίνει τον συνύγορο υπεράσπισης των αστυνομικών και βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη χαρακτηρίζοντας πρόσχημα την επίκληση των περιοριστικών μέτρων για να αιτηθεί την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης ενώ σημειώνει ότι κακώς τα ενστερνίστηκε το δικαστήριο.

Προσχήματα

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Η δίκη για την δολοφονία του Ζακ που ξεκίνησε μετά από 2 χρονιά και χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ, αναβλήθηκε σήμερα επ’ αόριστον λόγω «κοροναϊού». Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου στην οποία υπερθεμάτισε και ο κ. Πλεύρης ως συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, είναι απαράδεκτη από τη στιγμή που πράγματι ενώ η ΚΥΑ αναφέρει για μέγιστο αριθμό ατόμων έως 15 άτομα στην αίθουσα, αρκετές πολυπρόσωπες δίκες θα συνεχίσουν να δικάζονται κανονικά παρά την πανδημία.

Η Zackie αναμένει δικαίωση και οι όποιες κωλυσιεργίες είτε αναφορικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, είτε αναφορικά με την εκδίκαση από τη δικαιοσύνη του ποινικού σκέλους της δολοφονίας, αναβάλουν αυτό το σκοπό. Τα δε προσχήματα από τον Κυβερνητικό Βουλευτή της ΝΔ και συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών για τα περιοριστικά μέτρα που η Κυβέρνηση του επιβάλλει, δεν πείθουν κανέναν και κάκιστα το δικαστήριο τα ενστερνίστηκε».

Με μεγάλη θλίψη

Υπενθυμίζεται ότι την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  αποφάσισαν ότι η δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί καθώς δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις και τα υγειονομικά  πρωτόκολλα που  τίθενται από την ΚΥΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης τονίστηκε πως το δικαστήριο θα μπορούσε να διακόψει την υπόθεση για μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησαν κι εκείνοι τη διακοπή προκειμένου η δίκη να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα.

Τελικά και παρά το γεγονός πως ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή σύμφωνα με άρθρο 349 ΚΠΔ λόγω των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ για τη λειτουργία δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού.

«Μετά μεγάλης μου θλίψης αναβάλλουμε την υπόθεση» τόνισε ο πρόεδρος του ΜΟΔ.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024