Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας για επίδομα : Στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα 800 ευρώ για τις αναστολές

Σταϊκούρας για επίδομα : Στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα 800 ευρώ για τις αναστολές

Οδηγίες για το επίδομα των 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών

Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ, στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα θα πληρωθεί αναλογικά με τις ημέρες εργασίας.

«Αν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα, τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο. Όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή με βάση όμως τα 800 ευρώ κι όχι τα 534 ευρώ. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι 800 ευρώ που δόθηκαν στο πρώτο lockdown ήταν για 45 μέρες, δηλαδή 534 ευρώ για ένα μήνα, ενώ τώρα είναι 800 ευρώ για ένα μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Διευκρίνισε δε ότι είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα πληρωθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα οικονομικά μέτρα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, από τα οικονομικά μέτρα ύψους 3,3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες, τα 3 δισ. ευρώ είναι άμεση εκταμίευση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία θα μοιραστούν ως εξής: 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους εργαζόμενους, 360 εκατ. ευρώ σε ανέργους και 1,7 δισ. ευρώ σε ατομικές επιχειρήσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σε ό,τι αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις, επισήμανε ότι θα μπορούν να πληρωθούν από τον Απρίλιο του 2021 σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με 2,5% επιτόκιο και υπογράμμισε ότι αν κάποιοι πολίτες έχουν χάσει ρυθμίσεις οφειλών που έχουν κάνει, όπως για παράδειγμα τις 120 δόσεις, οι μήνες που έχασαν θα μεταφερθούν στο τέλος της ρυθμιζόμενης περιόδου, δηλαδή μετά το τέλος των 120 δόσεων. «Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες που είχαμε, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται και σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Η ύφεση

Ερωτηθείς για την ύφεση, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι «δεν μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε την ύφεση, αλλά μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες που θα καταθέσουμε τον προϋπολογισμό στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Δε σημαίνει βέβαια ότι η εικόνα που θα αποτυπώσουμε στον προϋπολογισμό θα είναι κι αυτή τελικά που θα κλείσει η χρονιά. Επιβεβαιώνω όμως ότι σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προσχεδίου για ύφεση 8,2%, προφανώς θα είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024