Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Με τροπολογία επιτάσσουν ιδιωτικές κλινικές -Κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς

Κοροναϊός : Με τροπολογία επιτάσσουν ιδιωτικές κλινικές -Κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς

Λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας.

Λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας. Στην τροπολογία προβλέπεται η άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπορέσουν υπηρετήσουν ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας κι αποζημίωση (αναγκαστική επίταξη)

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας ενώ πρόσθεσε ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ έχουν προσληφθεί περισσότερα από 7.000 στελέχη υγειονομικού προσωπικού.

«Καταβάλουμε προσπάθεια για να μείνει η χώρα όρθια και το ΕΣΥ να μην αφήσει κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο» είπε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει «η τροπολογία προβλέπει άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις ΜΕΘ. Οι 200 προσλήψεις αφορούν αιτήσεις και διαδικασίες που ούτως ή άλλως τρέχουν και οι 100 επιλαχόντες. Ολοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες από Δευτέρα στο ΕΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι ειδικευόμενοι που το επιθυμούν θα μπορούν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στο ΕΣΥ όπως επίσης θα μπορεί να παραταθεί η θητεία ιατρών κοντά στο όριο συνταξιοδότησης που συνταξιοδοτούνται στις 31/12 δύναται επεκταθεί αν το επιθυμούν για άλλους 6 μήνες μέχρι 31/6/2021.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η τροπολογία αποτελεί ομολογία αποτυχίας ενώ η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη από το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ότι η τροπολογία έπρεπε να έρθει νωρίτερα στην Βουλή.

Δείτε την τροπολογία αναλυτικά

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024