Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι πέντε ημέρες που οδήγησαν στο lockdown

Κοροναϊός : Οι πέντε ημέρες που οδήγησαν στο lockdown

Οι πέντε ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων συγκλόνισαν το Μέγαρο Μαξίμου και τρόμαξαν του λοιμωξιολόγους ήταν και οι καθοριστικές για το γενικό lockdown που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέντε ημέρες. Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που έκρινε την επιβολή του lockdown.

Οι πέντε ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων συγκλόνισαν το Μέγαρο Μαξίμου και τρόμαξαν τους λοιμωξιολόγους ήταν και οι καθοριστικές για το γενικό lockdown που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες ο κοροναϊός παρουσίασε ραγδαία αύξηση της επιθετικότητας στην κοινότητα κλονίζοντας το ΕΣΥ με τους επιδημιολόγους να κάνουν μαύρες προβλέψεις για ένα 10ημερο κατά το οποίο 1.000 άνθρωποι θα έμπαιναν στα νοσοκομεία αναφοράς, από τους οποίους οι 150 θα χρειάζονταν και εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Τα στοιχεία του τελευταίου πενθημέρου είναι συγκλονιστικά και για τους θανάτους, καθώς πλέον καταγράφονται 12 θάνατοι ασθενών Covid-19 την ημέρα όταν, μόνο χθες, έχασαν τη ζωή τους 18 συνάνθρωποί μας. Η δυναμική του κοροναϊού είναι τέτοια που ήδη φαίνονται σημάδια μετάλλαξής του, σε πιο επιθετική μορφή.

Τρόμος από τις νοσηλείες

Το lockdown επιβλήθηκε και από την ραγδαία αύξηση των νοσηλειών, με την ψαλίδα μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων από τα νοσοκομεία να ανοίγει δραματικά με 200 πλέον ασθενείς να μπαίνουν και μόλις 100 να επιστρέφουν στο σπίτι τους, με τον ρυθμό των εισαγωγών με βάση και την εικόνα των τελευταίων πέντε ημερών να είναι 173 την ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι ελπίζουν το lockdown του Σαββάτου να μην ήρθε αργά και με το βλέμμα σε νοσηλείες και κρούσματα, εκτιμάται ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα παρατηρηθεί μια επιβράδυνση στο ρυθμό επέλασης του ιού και στις τρεις εβδομάδες μια ορατή ύφεση της πανδημίας.

Όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα ακολουθήσουν τη λογική του ακορντεόν μεταξύ περιορισμών και χαλάρωσης των μέτρων, τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη που αναμένεται το εμβόλιο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024