Σε γενικό lockdown μπαίνει η χώρα, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα νέα μέτρα στην σκιά της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων.

Η εποχή των κοροναϊών

Μιλώντας στο MEGA ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κοροναϊό σημείωσε ότι το πρόβλημα της πανδημίας επανακάμπτει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

«Στη φάση αυτήν μπήκαμε στην κανονική εποχική περίοδο των κοροναϊών», είπε.

Ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι μπήκαμε σε αυτήν την περίοδο με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κάτι που δημιούργησε με τη σειρά του εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, τόνισε ότι λαμβάνονται στη φάση κατά την οποία οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν ότι θα πρέπει να μπει φρένο στην εξέλιξή της, αφού σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Ηδη η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε γενικό lockdown με σκοπό να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας.

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουμε περισσότερους θανάτους από επιπλοκές του Covid-19, ενώ αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα τότε οι γιατροί θα αναγκαστούν να επιλέξουν ποιους θα περιθάλπουν.