Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα του Τακάσι Μουρακάμι στο Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον

Έργα του Τακάσι Μουρακάμι στο Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον

Με τη δημιουργική του προσπάθεια, ο Τακάσι Μουρακάμι στοχεύει να συμβάλει στην ευεξία και τη βελτιωμένη εμπειρία για ασθενείς και προσωπικό.

Ο Τακάσι Μουρακάμι δημοσίευσε πρόσφατα στο Instagram φωτογραφίες των έργων τέχνης του που άλλαξαν την όψη ενός δωματίου στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον, των ΗΠΑ.

Με τη δημιουργική του προσπάθεια, ο καλλιτέχνης στοχεύει να συμβάλει στην ευεξία και τη βελτιωμένη εμπειρία για ασθενείς και προσωπικό.

Με πρωτοβουλία της γκαλερί Gagosian και της οργάνωσης RxArt, που έχει αποστολή να παράσχει βοήθεια σε παιδιά, ώστε να θεραπεύονται μέσω της δύναμης της τέχνης, τα εμβληματικά λουλούδια του Τακάσι Μουρακάμι και άλλοι χαρακτήρες διακοσμούν τους τοίχους, τις πόρτες και άλλους χώρους του δωματίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αξονικού τομογράφου CT / PET.

Οι τομογραφίες CT μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα οστών και αρθρώσεων, όπως σύνθετα κατάγματα οστών και όγκους.

Ο διάσημος ιαπωνέζος καλλιτέχνης δημιούργησε στον αξονικό τομογράφο ένα τοπίο με ουράνιο τόξο χαμογελαστά λουλούδια με φόντο γαλάζιο ουρανό, γεμάτο με άσπρα σύννεφα.

Το έργο του Τακάσι Μουρακάμι του οποίου σύμφωνα με το ΑΠΕ οι πίνακες, τα γλυπτά και οι ταινίες αντλούν έμπνευση από την anime ποπ κουλτούρα, την ιαπωνική ιστορία και τα ιαπωνικά έργα τέχνης, ταιριάζει απόλυτα στον χώρο του παιδιατρικού νοσοκομείου, ανέφερε η δρ. Ντόροθι Μπούλας επικεφαλής του τμήματος διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινολογίας, σύμφωνα με το ad.

« Όταν τα παιδιά πρέπει να κάνουν αξονική τομογραφία, «η ομορφιά αυτού του πρότζεκτ της RxART τους παρέχει τη διαβεβαίωση ότι είναι σε καλά χέρια» πρόσθεσε.

Το Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων θεωρείται ένα από τα δέκα κορυφαία παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την US News & World Report.

Πέρυσι, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 219.000 παιδιά από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024