Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς συνδέεται το σεξ με τον κορoναϊό;

Πώς συνδέεται το σεξ με τον κορoναϊό;

Γνωστή εταιρεία προφυλακτικών πιστεύει ότι η έγνοια για προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενισχύθηκε λόγω του κοροναϊού.

Το φετινό καλοκαίρι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες προφυλακτικών είδε το φως της δημοσιότητας. Το θέμα της ήταν ο αντίκτυπος του κοροναϊού στην κοινωνία και τη στάση των νέων απέναντι σε θέματα προφύλαξης κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η έρευνα αποκάλυψε τον ρόλο που διαδραμάτισε η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την συμβολή της ως μέσο επιρροής στη συνειδητοποίηση της σημασίας της χρήσης προφυλακτικού, ως στάση ατομικής ευθύνης και κοινωνικής συμπεριφοράς, για την πρόληψη της μετάδοσης σοβαρών Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων. Στόχος της έρευνας; Η ανάδειξη και η κατανόηση των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων καθώς, επίσης και τις επιδράσεις της, στη στάση που θα κρατήσουν στη μετά κορωνοϊό εποχή αναφορικά με τη χρήση  προφυλακτικού.

Η έρευνα ανέδειξε σημαντικά συμπεράσματα για τη σεξουαλική ζωή στην μετά COVID-19 εποχή όπως ότι:

  • Η πανδημία συνέβαλε θετικά στην πρόθεση χρήσης προφυλακτικού
  • Ενισχύθηκε η επιθυμία για την προστασία της υγείας του σεξουαλικού συντρόφου
  • Ένα μικρό ποσοστό νέων συνεχίζει να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψη την σεξουαλική του υγεία και τους κινδύνους που εγκυμονούνται.

Ανησυχία

Τα αποτελέσματα της έρευνας, πάντως, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες των επιστημόνων, ότι η περίοδος της παρατεταμένης αποχής από το sex λειτούργησε ως καταλύτης στην άρση των αναστολών των ανθρώπων με 1 στους 4 (26%) να δηλώνει ότι με την κατάργηση των μέτρων, είναι έτοιμος να ρισκάρει περισσότερο στη σεξουαλική του ζωή, ακόμη και αν αυτό σημαίνει…sex χωρίς προφυλακτικό.

Από την άλλη πλευρά, το 64% ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για τα ΣΜΝ – με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (78%) να θεωρούν απίθανο να κολλήσουν κάποιο ΣΜΝ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το 57% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι δεν χρησιμοποιούσε σε κάθε επαφή προφυλακτικό ούτε στο παρελθόν προ κορωνοϊού.

Το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας, σε γενικές γραμμές, αποτέλεσε ότι η πανδημία επηρέασε θετικά τη στάση των ανθρώπων απέναντι σε θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας γενικότερα. Είναι αξιοσημείωτο το ποσοστό 48% των συμμετεχόντων οι οποίοι συμφώνησαν ότι ο κορωνoϊός τους έκανε πιο ευαισθητοποιημένους απέναντι στους ιούς.

Η έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ 22 με 25 Μαΐου 2020 και για τις ανάγκες της χρησιμοποιήθηκε αντιπροσωπευτικό δείγμα 985 ατόμων, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, χωρίς σταθερή σχέση.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024