Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αντίδραση δικαστικών ενώσεων για τη μη αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων

Κοροναϊός : Αντίδραση δικαστικών ενώσεων για τη μη αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων

Οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν ακόμα ότι η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια ,παρά τον δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊου, είναι αποτέλεσμα ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων που προτάσσονται έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλούν την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις της, υιοθετώντας εμπράκτως τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας και να περιορίσει τη λειτουργία των Δικαστηρίων, εκεί που η επιδημία καλπάζει.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν όλα τα μέσα συλλογικής δράσης, προχωρώντας ακόμα και σε αποχή, προκειμένου να επικρατήσει η λογική πριν να είναι πολύ αργά.

Οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν ακόμα ότι η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια ,παρά τον δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊου, είναι αποτέλεσμα ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων που προτάσσονται έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Όλες τις προηγούμενες ημέρες, σε αναμονή της έκδοσης ΚΥΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού, προειδοποιήσαμε τους αρμόδιους, ότι η λειτουργία της Δικαιοσύνης, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό πολιτών σε περιορισμένους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να περιοριστεί για την προστασία της υγείας των διαδίκων και όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα προτείναμε εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς βελτίωση της αρχικά σχεδιαζόμενης ρύθμισης.

Είναι φανερό πλέον, ότι η καθυστέρηση μιας ΚΥΑ που όφειλε να έχει εκδοθεί από το Σάββατο, ώστε να εφαρμοστεί από σήμερα Τρίτη, οφείλεται σε ομολογημένες συντεχνιακές παρεμβάσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της υγείας. Με την εκδοθείσα πλέον ΚΥΑ προβλέπεται η πλήρης λειτουργία όλων των δικαστικών σχηματισμών της Χώρας σε συνθήκες αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, τη στιγμή που την περίοδο Απριλίου και Μαΐου με υποπολλαπλάσια κρούσματα η λειτουργία των Δικαστηρίων είχε ανασταλεί.

Με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικηγόρους και όλους τους πολίτες που θα συνωστίζονται το επόμενο διάστημα εντός των δικαστικών αιθουσών. Με την επιλογή αυτή ταυτόχρονα εκτίθεται στην δίκαιη κριτική, ότι κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα, προτάσσονται έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι Δικαστικές Ενώσεις δε θα μείνουν αδρανείς μπροστά σε μια τόσο κυνική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων της Δικαιοσύνης, την προστασία των οποίων οφείλουμε πρώτα από όλα στους πολίτες. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις της, υιοθετώντας εμπράκτως τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας και να περιορίσει τη λειτουργία των Δικαστηρίων, εκεί που η επιδημία καλπάζει. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα συλλογικής δράσης, προκειμένου να επικρατήσει η λογική πριν να είναι πολύ αργά.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης
Παναγιώτης Δανιάς, Εφέτης Δ.Δ.
Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024