Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα : Το χειρότερο ξεκίνημά της με νέο προπονητή από το 1971

Μπαρτσελόνα : Το χειρότερο ξεκίνημά της με νέο προπονητή από το 1971

Τα αρνητικά ρεκόρ δεν έχουν τέλος για την Μπαρτσελόνα που έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα στη La Liga.

Ο αγωνιστικός κατήφορος της Μπαρτσελόνα συνεχίζεται. Οι Καταλανοί βρίσκονται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αν κι έχουν δύο αγώνες λιγότερους. Το νέο ξεκίνημα στην εποχή Κούμαν δεν ανανέωσε την Μπάρτσα, μετά το σοκ του καλοκαιριού και η ισοπαλία με την Αλαβές οδήγησαν τον σύλλογο στο χειρότερο ξεκίνημα στην Ιστορία του συλλόγου από το 1971, όταν ένας νέος προπονητής κάθισε στον πάγκο.

Σχεδόν 50 χρόνια έχουν περάσει μέχρι ένας νεοφερμένος προπονητής στο Καμπ Νου να πραγματοποιήσει τόσο κακό ξεκίνημα. Η Μπαρτσελόνα έχει συγκεντρώσει συνολική 8 βαθμούς και η κρίση συνεχίζεται.

Επί ημερών Κούμαν στην La Liga η Μπαρτσελόνα μετρά δύο νίκες (Βιγιαρεάλ, Θέλτα), δύο ισοπαλίες (Σεβίλλη, Αλάβες) και δύο ήττες (Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης).

Τη σεζόν 1971 ο Ρίνους Μίχελς είχε αναλάβει την Μπαρτσελόνα, αλλά το ξεκίνημά του ήταν αποκαρδιωτικό. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν από την Εσπανιόλ (3-0), Λας Πάλμας (1-2), Σπόρτινγκ Χιχόν (1-0) και ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0) και Μπέτις (0-0).
Οι 4 βαθμοί που κατέκτησε τότε η Μπαρτσελόνα ήταν το χειρότερο ξεκίνημα και για την ιστορία κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Την περίοδο 2002-03 ήταν επίσης πολύ κακό για τους «μπλαουγκράνα». Προπονητής τότε ήταν ο Λούις Φαν Γκάαλ, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κάτσει προπονητής στο Καμπ Νου, καθώς είχε προηγηθεί η τριετία 1997-00.

Τότε η Μπαρτσελόνα είχε ξεκινήσει με ισοπαλία απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ακολούθησαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκες με Μπιλμπάο και Εσπανιόλ, ήττες με Μπέτις, Βαγιαδολίδ και ισοπαλία με Οσασούνα. Οι 7 βαθμοί ήταν ένα αποκαρδιωτικό ξεκίνημα και μετά από έξι αγώνες βρήκαν την Μπάρτσα στην 11η θέση. Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος οι «μπλαουγκράνα» τερμάτισαν 6η.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024