Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κιβώτιο με 50 δείγματα του ιού καταγγέλλεται ότι έμεινε σε ψυγείο στα «αζήτητα» για 12 μέρες

Κοροναϊός : Κιβώτιο με 50 δείγματα του ιού καταγγέλλεται ότι έμεινε σε ψυγείο στα «αζήτητα» για 12 μέρες

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.

Με καθυστέρηση 12 ημερών παρέλαβαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου, δείγματα βιολογικού υλικού για εξέταση για κοροναϊό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο (31/10) κιβώριο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κοροναϊού, το οποίο όμως, είχε ληφθεί …12 μέρες πριν.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 αυτά δείγματα είχαν ληφθεί, σύμφωνα με την iatropedia,  από τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου.

Τα 50 αυτά δείγματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχαν παραμείνει  στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Λέρου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «οι  ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου».

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024