Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εναέριες περιπολίες για τον σεισμό

Οι εναέριες περιπολίες για τον σεισμό

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε εντολή σε δύο στρατιωτικά ελικόπτερα να απογειωθούν πάραυτα και να πραγματοποιήσουν εναέρια περιπολία πάνω σε νησιά ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές

Με το πρώτο χτύπημα του εγκέλαδου και μόλις έγιναν γνωστά τα Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε εντολή σε δύο στρατιωτικά ελικόπτερα να απογειωθούν πάραυτα και να πραγματοποιήσουν εναέρια περιπολία πάνω σε νησιά ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα δύο ελικόπτερα (Σούπερ Πούμα) απογειώθηκαν αμέσως και πέταξαν πάνω από δεκάδες νησιά (Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά, Σαμιοπούλα κτλ.) και κατέγραψαν τις πρώτες ζημιές σε μνημεία, μουσεία και εκκλησία σε Σάμο, Ικαρία και Χίο.

Στο μεταξύ, την ώρα του μεγάλου σεισμού που χτύπησε τις δύο χώρες, τη στιγμή που κατέρρεαν πολυκατοικίες στη Σμύρνη και οι διασώστες προσπαθούσαν να ανασύρουν ανθρώπους από τα χαλάσματα, η εικόνα στη ΝΑ Μεσόγειο ήταν διαφορετική. Το Oruc Reis και τα πολεμικά που το συνόδευαν συνέχισαν, ωσάν να μην συνέβαινε τίποτε, τις προκλήσεις τους επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ούτε μια στιγμή δεν σταμάτησαν τις έρευνες, ούτε ένα πλοίο του τουρκικού πολεμικού δεν επέστρεψε στο Ναύσταθμο της Σμύρνης  για να διαπιστώσει εάν υπέστη ζημιές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024