Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δερμιτζάκης : Στο επόμενο 15νθήμερο ίσως να μην χωράνε στις ΜΕΘ όσοι το έχουν ανάγκη

Δερμιτζάκης : Στο επόμενο 15νθήμερο ίσως να μην χωράνε στις ΜΕΘ όσοι το έχουν ανάγκη

Για την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που με τον κοροναϊό, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Σύμφωνα με όσα είπε, τα μέτρα κινούνται στο σωστό πλαίσιο

Για την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που με τον κοροναϊό, όπως αυτή διαμορφώνεται στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Σύμφωνα με όσα είπε, τα μέτρα κινούνται στο σωστό πλαίσιο.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μάλιστα, πως μπορεί να φτάσουμε ακόμα και τις 3.000 κρούσματα, αλλά και πως υπάρχει περίπτωση να «επιλέγουν» αρρώστους τα νοσοκομεία προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

«Μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο μπορεί τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 3.000» εκτίμησε ο καθηγητής μιλώντας στο Open. Την ώρα που τόσο ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία «τρομάζει», η χώρα από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου μπαίνει σε νέο καθεστώς μέτρων με σκοπό την περαιτέρω αποφυγή της διασποράς του ιού.

Τι είπε για τα νέα μέτρα

«Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν υπάρχει ούτε πανάκια ούτε κάποιος μαγικός τρόπος με τον οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα θα μειώσουμε τα κρούσματα. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται στο σωστό πλαίσιο και κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον εντείνουν την προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και του ελέγχου της μετάδοσης του κοροναϊού στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Δεύτερον με τη χρήση μάσκας παντού αλλά και με την απαγόρευση κυκλοφορίας προστατεύουν τις περιοχές όπου η κατάσταση είναι καλή» σημειώνει ο κ. Δερμιτζάκης.

Μπορεί τα κρούσματα να φτάσουν τις 3.000

Σχετικά με τον διπλασιασμό των κρουσμάτων ο καθηγητής Γενετικής τόνισε ότι «σίγουρα έχουμε άλλη μία εβδομάδα αυξήσεων στο ρυθμό που είχαμε μέχρι τώρα. Τα προηγούμενα μέτρα θα αφήσουν ένα αποτύπωμα αλλά όχι όσο τα καινούργια. Μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο μπορεί τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 3.000. Η συγκεκριμένη πορεία είναι φυσιολογική».

Υπάρχει περίπτωση να «επιλέγουν» αρρώστους τα νοσοκομεία

Ακόμη επεσήμανε ότι «οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχει περίπτωση κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν την κάλυψη της εντατικής θεραπείας. Κυρίως θα είναι άνθρωποι που έχουν μικρή πιθανότητα να επωφεληθούν από αυτή. Αυτό μπορεί να χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι να πιάσουν τα μέτρα», κατέληξε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024