Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Καρλίτος: Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού (2-0)

Υπόθεση Καρλίτος: Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού (2-0)

Με τον Καρλίτος να πετυχαίνει δύο γκολ και να φτάνει τα τέσσερα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι έσπασε… το ρόδι και πήρε το πρώτο φετινό «τρίποντο». Απέκρουσε πέναλτι του Ρόμανιτς ο Διούδης στο 0-1, έπαιξε μετά από 7,5 μήνες ο Βιγιαφάνιες.

Ο Καρλίτος ξέρει τον τρόπο, τον είχε δείξει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια αλλά τα γκολ του κόντρα σε ΟΦΗ και Βόλο δεν αποδείχτηκαν αρκετά για την επίτευξη της νίκης. Στο «Αθανάσιος Διάκος» της Φθιώτιδας ο Ισπανός επιθετικός αποφάσισε να κάνει περισσότερα, σκόραρε δύο φορές και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση με 2-0 επί της Λαμίας και στο πρώτο φετινό «τρίποντο»…

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Καρλίτος έχει τέσσερα τέρματα στη συγκομιδή του, επιβεβαιώνοντας τη φήμη για την εκτελεστική δεινότητα του, ενώ ακόμα δεν έχει ανακτήσει πλήρως τη φόρμα του. Ο 30χρονος στράικερ έχει περιθώρια βελτίωσης στην ταχύτητα και στην «έκρηξη» του, επιτρέποντας στον Λάζλο Μπόλονι και στους οπαδούς του Τριφυλλιού να περιμένουν καλύτερα πράγματα στο άμεσο μέλλον…

Το πρώτο χτύπημα του Καρλίτος ήρθε χωρίς προειδοποιητική βολή… Στο 8′ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ισπανός στο πρώτο δοκάρι, με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.

Αυτό δεν ήταν αρκετό στον Ισπανό, ο οποίος «κλείδωσε» το «διπλό» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60′, Μακέντα και Σαβιέρ συνδυάστηκαν, ο Χατζηγιοβάνης πήρε την πάσα και σούταρε, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και στο… ριμπάουντ, ο Ισπανός σκόραρε με δυνατό σουτ.

Μέχρι το 2-0, η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά σταμάτησε στο «όχι» του Διούδη. Ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι του Ρόμανιτς στο 18′, το οποίο είχε υποδείξει ο Παπαδόπουλος ένα λεπτό νωρίτερα σε χέρι του Κουρμπέλη, παίρνοντας και με τη βοήθεια του VAR.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη στη Λαμία και την πήρε με μία σχετικά καλή εμφάνιση. Η δυναμικότητα της Λαμίας δεν πρέπει να ξεγελάσει τον Λάζλο Μπόλονι και τους παίκτες του, αλλά στο σημείο που βρίσκονταν οι τρεις βαθμοί ήταν απαραίτητοι. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ματς στο ΟΑΚΑ πριν τη διακοπή με Απόλλωνα την Τρίτη και με Ατρόμητο το Σάββατο και θέλει το 2Χ2 για να πατήσει σταθερά στα πόδια του…

Στα χάιλαϊτ της βραδιάς η συμμετοχή τυο Βιγιαφάνιες στο 88′, η οποία είχε καθαρά ψυχολογικό χαρακτήρα. Μετά τις 14 Μαρτίου, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έπαιξε για πρώτη φορά και έχει μπει για τα καλά στο δρόμο της επιστροφής…

Όσο για τη Λαμία, το μέλλον της στη κατηγορία διαγράφεται ζοφερό, αφού παραμένει τελευταία στη βαθμολογία με 1 πόντο και δεν πείθει ότι η κατάσταση της θα αλλάξει εύκολα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024