Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί το τζάμπολ στο ΝΒΑ… Η Λίγκα έχει ορίσει ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά η Ένωση Παικτών διαφωνεί κάθετα και αντιπροτείνει τα μέσα Ιανουαρίου.

Ασφαλώς, η στάση της Λίγκας έχει την εξήγηση της. Οι ιθύνοντες του ΝΒΑ υπολογίζουν ζημιά από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την επόμενη και τη μεθεπόμενη σεζόν και προσπαθούν να περιορίσουν τη «χασούρα».

Επιπλέον, εάν η διοργάνωση αρχίσει στα μέσα Ιανουαρίου, με κανονική περίοδο και play off, θα συμπέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η τηλεθέαση θα μειωθεί αισθητά το καλοκαίρι, με αντίστοιχη μείωση των εσόδων.

Η Λίγκα έχει προειδοποιήσει την Ένωση Παικτών ότι τζάμπολ τον Ιανουάριο, θα σημαίνει περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές τους. Μάλιστα, κατέθεσε πρόταση που θα προβλέπει κάλυψη των ζημιών εξ ημισείας από τις δύο πλευρές, στο ενδεχόμενο της καθυστερημένης εκκίνησης. Μία προοπτική που δεν την αποδέχεται το συνδικαλιστικό όργανο των μπασκετμπολιστών.

Προς το παρόν, δεν επιτυγχάνεται συμβιβασμός ανάμεσα στο NBA και στο NBPA και διαφαίνεται σύγκρουση. Μάλιστα, ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN αναφέρει πως ίσως το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 22/12, αλλά χωρίς τα μεγάλα αστέρια του…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο