Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Σον Κόνερι προσπάθησε να «σβήσει» τον Τζέιμς Μποντ

Όταν ο Σον Κόνερι προσπάθησε να «σβήσει» τον Τζέιμς Μποντ

Πρόσωπα και γεγονότα, που σαν σήμερα απασχόλησαν την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα, μέσα από το Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Σον Κόνερι κατακτούσε τον κόσμο με τις ταινίες τού Τζέιμς Μποντ, πιθανότατα λόγω του τρόπου που γραφόταν στα αγγλικά το μικρό του όνομα (Sean), στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως Σιν Κόνερι.

Ως Τζέιμς Μποντ, λατρεύτηκε από εκατομμύρια κόσμου. Το κοινό όμως τον είχε ταυτίσει με τον κινηματογραφικό ήρωα σε βαθμό τέτοιο, που το 1967 ο Σον Κόνερι, αποφάσισε να κηρύξει τον «θάνατο» του βρετανού πράκτορα.

«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», 6.10.1967, Ιστορικό Αρχείου «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»

Γράφει ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Οκτωβρίου 1967:

«Στην πιάτσα Σαν Μάρκο τον είδαν εκατοντάδες άνθρωποι. Τον προσπέρασαν χωρίς κανένας ν’ αναγνωρίση τον θρυλικό πράκτορα 007. Μα εκείνος χαμογελούσε με ικανοποίηση (…) Γιατί αν υπάρχη κάτι στον κόσμο που μισεί αυτή τη στιγμή περισσότερο ο Σην Κόνερυ, είναι ο αριθμός 007…

»Δεν θέλει ούτε να του τον θυμίζουν. Προ εβδομάδων τόλμησε να το υποδείξη ακόμα και στην ίδια τη βασίλισσα της Αγγλίας! Όταν τον παρουσίασαν μπροστά της, στο Μπάκιγχαμ Πάλας, εκείνη, όπως ήταν φυσικό του είπε:

–       Ώστε εσείς, λοιπόν, είσθε ο περίφημος Τζαίημς Μποντ.

–       Ήμουνα, Μεγαλειοτάτη. Ο Τζαίημς Μποντ δεν υπάρχει πιά. Αν δεν σας πειράζη, λέγετε με από δω και πέρα Σάλακo (σ.σ. το όνομα του ήρωα που υποδυόταν στη νέα τότε του ταινία)»

Μιλώντας μάλιστα στους δημοσιογράφους ο Σον Κόνερι δήλωσε τότε:

«Ο Τζαίημς Μποντ δεν έχει απλώς πεθάνει…Για μένα δεν υπήρξε καν ποτέ! Στοιχηματίζω πως είμαι ο μόνος που δεν έχω διαβάσει τα βιβλία του Γιαν Φλέμινγκ.

Ίσως λίγοι θυμούνται σήμερα την ενόχληση του Κόνερι και για τα φημισμένα Bond Girls, τις όμορφες γυναίκες που πάντα, σε κάθε ταινία Τζέιμς Μπόντ, ο βρετανός πράκτορας είχε στην αγκαλιά του και ενίοτε στο κρεβάτι του.

«Ο Σήν Κόνερυ τόχει παράπονο, που απ’ τις όμορφες παρετναίρ του καμμιά δεν υπήρξε μεγάλη και γνωστή σταρ.

» “Έκαναν όλες όνομα, μόνο και μόνο επειδή παίζανε στο πλευρό μου. Τώρα όμως αλλάζω πια σελίδα! Τώρα ο Τζαίημς Μπόντ έσβησε οριστικά και θα δουλέψω ως συμπαραγωγός σε άλλου είδους ταινίες, θα διαλέγω επιτέλους εγώ τις γυναίκες που θα εμφανίζονται μαζί μου. Και για την επόμενη ταινία μου, το ‘Σάλακο’, που θ’ αρχίση στο Μεξικό το Νοέμβρη έχω διαλέξει την πιο όμορφη; Την Μπριζίτ Μπαρντό!»

Σον Κόνερι και Μπριζίτ Μπαρντό

Eπειδή όμως ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ, λίγα χρόνια αργότερα, ο Σον Κόνερι υποδύθηκε και πάλι τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία  «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» (1971) καθώς και στο remake του «Ποτέ μην λες ποτέ ξανά» το 1983.

Σον Κόνερι και Κίμ Μπάσιντζερ

Όποια πάντως κι αν ήταν η επιθυμία του, γεγονός είναι ότι όσα χρόνια και όσοι ηθοποιοί και αν περάσουν ο παντοτινός Τζέιμς Μποντ, θα είναι ο Σον Κόνερι, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024