Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απροτινίνη : Το φάρμακο κατά του κοροναϊού που προτείνουν Γερμανοί και Βρετανοί

Απροτινίνη : Το φάρμακο κατά του κοροναϊού που προτείνουν Γερμανοί και Βρετανοί

 Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα νέο φάρμακο, η απροτινίνη, φαίνεται να δρα κατά του κοροναϊού SARS-CoV-2 και, γι' αυτό, αξίζει να δοκιμαστεί ως υποψήφιο αντι-ιικό φάρμακο στην περίπτωση της νόσου Covid-19. Η απροτινίνη (aprotinin) είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας της πρωτεϊνάσης.

Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα νέο φάρμακο, η απροτινίνη, φαίνεται να δρα κατά του κοροναϊού SARS-CoV-2 και, γι’ αυτό, αξίζει να δοκιμαστεί ως υποψήφιο αντι-ιικό φάρμακο στην περίπτωση της νόσου Covid-19. Η απροτινίνη (aprotinin) είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας της πρωτεϊνάσης.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Γκέτε της Φρανκφούρτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ανοβέρου και του Πανεπιστημίου του Κεντ, με επικεφαλής τους καθηγητές Μάρτιν Μικαέλις και Γίντριχ Κίνατλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Cells», βρήκαν ότι η απροτινίνη εμποδίζει την είσοδο του κορονοϊού στα κύτταρα και συνεπώς θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία κατά της Covid-19.

Η απροτινίνη διαπιστώθηκε ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του κοροναϊού σε διάφορα είδη κυττάρων. Τα αερολύματα απροτινίνης έχουν εγκριθεί ήδη στη Ρωσία για τη θεραπεία της γρίπης και μπορούν εύκολα να δοκιμαστούν επίσης κατά του νέου κοροναϊού.

Όπως δήλωσε ο δρ Μικαέλις, «το αερόλυμα απροτινίνης έχει αναφερθεί ότι είναι υπερβολικά καλά ανεκτό στους ασθενείς με γρίπη. Συνεπώς έχει πολύ καλές πιθανότητες να αποτρέψει την εκδήλωση σοβαρής Covid-19, αν χορηγηθεί νωρίς μετά τη διάγνωση της νόσου».

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024