
Σάμος : Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ
Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου.
Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου.
Η Σάμος συνεχίζει να «χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ καθώς μέσα στη νύχτα αλλά και νωρίς το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 10 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο από αυτό να φτάνει τα 4,7 Ρίχτερ.
Η δόνηση, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, καταγράφηκε στις 07:31 από τους σεισμογράφους.
Στις 03:40 είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 245 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας.
Μιλώντας στο MEGA o καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμη Λέκκας είπε στον ελληνικό χώρο, οι δυνατότητες να έχουμε σεισμού ανάλογου μεγέθους είναι περιορισμένες, επεσήμανε και εξέφρασε φόβους για μεταφορά της σεισμικής δραστηριότητας προς το χώρο της Τουρκίας και τότε οι ζημιές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
«Για τη Σάμο έχει περάσει η δύσκολη φάση», τόνισε και πρόσθεσε πως «στη Σμύρνη είναι πιθανό να επαναληφθούν τα γεγονότα».
- Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τα καμπ των μεταναστών σε Μαλακάσα και Σιντική
- Ήττα του Έλον Μασκ στη διαμάχη με την OpenAI για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης
- Επιστρέφει στο Μεξικό για την Μοντερέι ο Ματίας Αλμέιδα (pic)
- Ρόδος: Το τροχαίο του 44χρονου πριν δύο χρόνια και το «πειραγμένο» αυτοκίνητο
- Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, οι πίνακες διαιτητών και το… μάδημα της μαργαρίτας
- Καρδιογράφημα οι τιμές του πετρελαίου – Ξανά ανοδικά ο μαύρος χρυσός
