Ασχημα νέα για τις ΗΠΑ : Για πρώτη φορά κατέγραψαν πάνω από 90.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.
Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη νέο θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Αναζωπύρωση της πανδημίας
Η χώρα, όπου έχει ενσκήψει αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα του Οκτωβρίου, κατέγραψε 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).
Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της ως εδώ.
Πάνω από 1.000 νεκροί σε 24 ώρες
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς.
Ως χθες Πέμπτη, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.
Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.
Μαίνεται η πανδημία
Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.
Πέντε ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442