Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Έφεση για τις ποινές στη ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή : Έφεση για τις ποινές στη ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Έφεση ως προς το ύψος των ποινών για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και τους κατηγορούμενους για την απόπειρα δολοφονίας ενός εκ των Αιγύπτιων αλιεργατών, όχι όμως για τη δολοφονία Φύσσα.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή μεγαλύτερων ποινών στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, ο οποίος ήταν και αναπληρωματικός εισαγγελέας στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών τα μέλη του οποίου εξέδωσαν την ιστορική απόφαση για την υπόθεση αυτή.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε έφεση και ως προς το ύψος των ποινών για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουσίντ Εμπάρακ.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας όσον αφορά στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο), σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στην έφεση ότι:

Οι καταδικασθέντες ασκούσαν πλήρη κυριαρχία πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα (ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών κλπ)αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα. Οι καταδικασθέντες δε χρειαζόταν να γνωρίζουν τον «εκτελεστή» ούτε να δώσουν ρητά την εντολή αφού τα εκτελεστικά όργανα ήταν «αντικαταστά».

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι:

Το δικαστήριο δεν στάθμισε ορθά το βαθμό εγκληματικής διάθεσης των δραστών αφού: α) τα αίτια που τους ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκαν ήταν ταπεινά, υποταγμένοι απόλυτα στην βούληση των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής Αυγής, β)προέβησαν στην πράξη χωρίς την παραμικρή αφορμή και γ) ο σκοπός τους ήταν ανθρωποκτόνος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα σημειώνεται ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί δημόσια από τον Ιωάννη Lαγό.

Ο εισαγγελέας πάντως δεν άσκησε έφεση όσον αφορά στους καταδικασθέντες ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία σε βάρος του Παύλου Φύσσα, ούτε για όσους καταδικάστηκαν για ένταξη την εγκληματική στην εγκληματική οργάνωση ενώ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν μπορούσε βάση των στοιχείων να δικαιολογηθεί η έφεση.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024