Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για εκλογή νέας Επιτροπής Εφέσεων ψάχνεται ο ΠΑΟΚ

Για εκλογή νέας Επιτροπής Εφέσεων ψάχνεται ο ΠΑΟΚ

Ο Π.Α.Ο.Κ. μετέχει ενεργά στο παιχνίδι που εξελίσσεται, καθώς δεν επιθυμεί για κανένα λόγο, να καταστεί διάδικος σε μια διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων με τη σημερινή της σύνθεση, προσβλέποντας σε μια άλλη, νέα εκλογή και σε νέα πρόσωπα.

Είναι γνωστές σε όλους οι περιπέτειες, στις οποίες εισήλθε, πριν καλά – καλά εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. με την ψήφο των Προέδρων των Ενώσεων, η νέα Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., διάδοχος μιας προηγούμενης Επιτροπής, τα μέλη της οποίας οδηγήθηκαν σε παραίτηση εξαιτίας του bulling που άσκησε εναντίον τους ο Π.Α.Ο.Κ., μετά τη γνωστή απόφαση για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Από μια καθοδηγημένη και ελεγχόμενη από την Α.Ε.Κ. και τον Π.Α.Ο.Κ. (ελέγχουν ασφυκτικά την μεγάλη πλειοψηφία των μελών της γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο.) ψηφοφορία, που εξελίχθηκε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί από τον Γιαννάκη και τον Μάκη, με προτιμητέα ονόματα υποψηφίων προς εκλογή γραμμένα σε χαρτάκια που κυκλοφορούσαν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκαν πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη.

Η μεταξύ τους διαφορά σε ψήφους άγγιξε το 400%, καθώς το πέμπτο στη σειρά εκλογής τακτικό μέλος της Επιτροπής συγκέντρωσε σαράντα (40) ψήφους και το πρώτο αναπληρωματικό εκλέχτηκε με δέκα (10) ψήφους.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν αυτή την καθοδηγημένη, την απολύτως ελεγχόμενη εκλογή του κορυφαίου δικαστικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέτρεψαν τον προγραμματισμό των δύο σιαμαίων της εξυγίανσης ( ο τρίτος, ο Αλαφούζος, απλώς μετέχει και εισπράττει από τα κόκαλα που πέφτουν από το τραπέζι) και έφεραν στις δύο κορυφαίες θέσεις της νέας σύνθεσης της Επιτροπής Εφέσεων δύο από τα αναπληρωματικά μέλη, που οι Πρόεδροι των Ενώσεων σε μια προβατοποιημένη ψηφοφορία στην ουσία «αποδοκίμασαν», χωρίς καν να τους γνωρίζουν.

Η νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε προκάλεσε πανικό στον Π.Α.Ο.Κ. κι επειδή οι Θεσσαλονικείς δεν φημίζονται για την ψυχραιμία τους ξεκίνησαν, αμέσως, ένα «υπέρ πάντων αγώνα» να αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς έκριναν ότι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων είναι «μη ελεγχόμενη» (όπως από την ψηφοφορία επιδιώχθηκε να προκύψει), συνεπώς η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, στην οποία άμεσα εμπλέκονται, θα δικαστεί με κανονικούς όρους και κανονικούς δικαστές.

Οι επιθέσεις στο πεδίο της ηθικής και της νομιμότητας εναντίον του νέου Πρόεδρου της Επιτροπής Εφέσεων του κ. Ηλία Γιαρένη, με αφορμή την μη ενεργή, πλέον, σχέση των θυγατέρων του με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό (ήταν αθλήτριες της κολύμβησης έως το 2016) είναι το πρώτο βήμα για να αναγκαστεί ο εφέτης να παραιτηθεί, ανοίγοντας το δρόμο στον αντικαταστάτη του, άρα σε μια νέα σύνθεση της Επιτροπής.

Ταχύτατα, όμως, ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε σε δεύτερο επίπεδο: δείχνει ότι δεν ικανοποιείται με την πιθανή αντικατάσταση του κ. Γιαρένη και αναζητεί, ήδη, τρόπους να ακυρώσει εντελώς τη διαδικασία της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., δηλαδή να ακυρώσει ολόκληρη τη νέα Επιτροπή Εφέσεων και να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας Επιτροπής Εφέσεων.

Την επιθυμία του αυτή διακινεί, ήδη, ως σενάριο με διάφορα δημοσιεύματα ή έμμεσες αναφορές σε ιστοσελίδες εισαγγελέων «της κακιάς ώρας», οι οποίοι/ες ανακάλυψαν τα ηθικά και νομικά κωλύματα του κ. Γιαρένη και δεν διστάζουν να επισημαίνουν και τις ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες αν δεν τους κάνει το χατίρι ο εφέτης να παραιτηθεί υπέρ του αντικαταστάτη του από τα εναπομείναντα αναπληρωματικά μέλη.

Εισαγγελείς του πεζοδρομίου και του εικοσάρικου δεν διστάζουν να θέτουν δημόσια σε τακτικό δικαστή ζητήματα ηθικής και νομικής τάξης σε μια σχεδιασμένη προσπάθεια να προκαλέσουν ζητήματα νομιμότητας της σύνθεσης της Επιτροπής και να διαμορφώσουν τους όρους, ώστε  η ίδια η Δικαιοσύνη με τα όργανα της να «ακυρώσει» τη διαδικασία εκλογής ή, ακόμη – ακόμη, το ισχύον νομικό πλαίσιο για την εκλογή των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου και να διαμορφώσει ένα καινούργιο.

Ο Π.Α.Ο.Κ. μετέχει ενεργά στο παιχνίδι που εξελίσσεται, καθώς δεν επιθυμεί για κανένα λόγο, να καταστεί διάδικος σε μια διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων με τη σημερινή της σύνθεση, προσβλέποντας σε μια άλλη, νέα εκλογή και σε νέα πρόσωπα.

Τι θα προκύψει από αυτή την οργανωμένη επίθεση εναντίον του κ. Γιαρένη κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ηθικό και νομικό ζήτημα για τον δικαστή, όπως επιδιώκουν να θέσουν οι εισαγγελείς της δεκάρας,  δεν προκύπτει κι αυτό τους τρομάζει περισσότερο. Τους αποδιοργανώνει εντελώς και τους αναγκάζει να αποκαλύπτουν με δημοσιεύματα πιθανές περίεργες διαδρομές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης στις οποίες είτε μετέχουν,  είτε γνωρίζουν μετέχοντες, άρα μπορούν να επηρεάσουν αποφάσεις. Αυτό πουλάνε.

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο Π.Α.Ο.Κ. το bulling σε βάρος των δικαστών. Το είδε μια φορά να αποδίδει και μάλιστα θεαματικά και του άρεσε.

Σήμερα, ζούμε την επανάληψη του Ιουλίου 2020, μετά την «μη απόφαση» του C.A.S. και την ανακοίνωση του Π.Α.Ο.Κ. που οδήγησε σε παραίτηση όλα τα μέλη της τότε Επιτροπής Εφέσεων.

Η Δικαιοσύνη είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να επαναληφθεί αυτή η τρομακτική απαξία σε βάρος εν ενεργεία τακτικών δικαστών;

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024