
Αποκλειστικό MEGA : Έρχεται καθολικό lockdown στη χώρα – Τα στάδια επιβολής του
Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις την Τετάρτη να σπάνε το φράγμα των 1.500, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να το αποφύγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA.
Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις την Τετάρτη να σπάνε το φράγμα των 1.500, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να το αποφύγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου.
Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown, με τις τελικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο που θα εφαρμοστεί να λαμβάνονται τις προσεχείς ημέρες.
Τα στάδια επιβολής lockdown
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθηθούν.
Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».
Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).
Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.
Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.
Σε συντονισμό με την Ευρώπη
Όλα σχετίζονται με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με την ατζέντα της Συνόδου.
Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη-μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».
Στην ατζέντα της Συνόδου τίθενται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).
- Βενεζουέλα: Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Σχεδόν 5.400 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Τέσσερις απλές ασκήσεις για τους πόνους στη μέση
- Καιρός: Τέλος στην αφόρητη ζέστη, πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- «Να γελάσω ή να κλάψω»: Η τραγικωμωδία επιστρέφει στην εποχή μας και την περιγράφει όπως της πρέπει
- Από όνειρο, εφιάλτης: Όταν οι διακοπές μας κουράζουν
- Τα «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης που αναμένεται να γίνουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών του 2026

