Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενδιάμεσες εκπτώσεις : Ανοιχτά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή

Ενδιάμεσες εκπτώσεις : Ανοιχτά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή

Τις ενδιάμεσες εκπτώσεις αναμένουν τα καταστήματα για να δουν τον τζίρο τους να αυξάνει

Ανοιχτά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 1η Νοεμβρίου τα καταστήματα καθώς ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 14 του μήνα.

Την ίδια στιγμή, έντονο θα είναι το αποτύπωμα της πανδημίας του κοροναϊού στο λιανεμπόριο, όπου ο τζίρος αναμένεται να κλείσει με μεγάλη πτώση στο τέλος του έτους.

Ειδικότερα, οι προβλέψεις εκτιμούν πως η χρονιά θα κλείσει στα 32 με 34 δισ. ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι θα μειωθεί έως 12 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019 (44 δισ. ευρώ).

Ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερος κρίσιμος μήνας για την επιβίωση των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, καθώς τον μήνα τα καταστήματα πραγματοποιούν το 15-20% του ετήσιου τζίρου τους (περίπου 3,5 δισ. ευρώ).

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινώντας οι ενδιάμεσες εκπτώσεις οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν άκρως απογοητευτικά.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ, οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πότε πέφτουν Black Friday, Cyber Monday

Η Black Friday πέφτει φέτος την Παρασκευή, στις 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την ημέρα που περιμένει το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να βρει τις πιο δελεαστικές προσφορές τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα ηλεκτρονικά.

Μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ πέφτει τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου του 2020 η «Cyber Monday». Την ημέρα αυτή οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω μέσω διαδικτύου προϊόντα να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024