Κοροναϊός : Την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού τα σαββατοκύριακα σκέφτεται η Καταλονία
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κατ΄οίκον περιορισμό τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για ένα πιο αυστηρό μέτρο από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες, Κυριακή, στη χώρα.
«Είναι ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, εφόσον οι περισσότερες κοινωνικές διαδράσεις καταγράφονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτξέλ Μπουντό, στην καταλανική δημόσια ραδιοφωνία.
Ενα εκατομμύριο μολύνσεις
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19.
Στο πλαίσιο αυτό, η ισπανική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Κυριακή κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα εκτός από τα Κανάρια Νησιά όπου η υγειονομική κατάσταση είναι καλύτερη.
Τι λέει η κυβέρνηση
Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε προσώρας έναν ενδεχόμενο κατ΄οίκον περιορισμό όπως είχε επιβληθεί την άνοιξη στη διάρκεια του πρώτου κύματος. Αλλού, όπως το Ισραήλ, η Ιρλανδία ή η Ουαλία επέβαλαν εκ νέου πρόσφατα ένα τέτοιο μέτρο στον πληθυσμό τους προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιδημία.
«Πρέπει να αποφύγουμε τον πλήρη περιορισμό όπως εκείνον του Μαρτίου, εκτός αν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο και είναι η μοναδική επιλογή. Πρέπει άρα να εξετάσουμε άλλα σενάρια και ένα από αυτά θα ήταν αυτό», να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνο το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης.
Στην Ισπανία, οι αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας ανήκουν στις κυβερνήσεις των 17 περιφερειών, αν και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει γενικά μέτρα όπως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Κυριακή.
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442