Το μπάσκετ, μεταξύ άλλων, προσπαθεί να επιβιώσει από την πανδημία του κοροναϊού.

Έτσι, η Ένωση Ισπανών Παικτών (ABP) εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας άμεσες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων, τονίζοντας πως με τα τωρινά δεδομένα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα μέσα στη σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ABP:

«Έχει μόλις περάσει ένας μήνας δράσης και είναι σπάνιο να έχουμε μια εβδομάδα που δεν ανακοινώνονται αναβολές λόγω περιπτώσεων COVID-19 σε κάποια ομάδα. Οι αγώνες της ACB, προς το παρόν, μετατίθενται στο καλεντάρι για να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές και να προχωρήσει η διοργάνωση.

Αν κοιτάξουμε την Euroleague, το ίδιο συμβαίνει. Αναβληθέντες αγώνες, ακυρωμένα ταξίδια, ομάδες σε καραντίνα. Στην Euroleague δέκα χώρες εμπλέκονται στις αντίστοιχες καταστάσεις υγείας τους. Η διατήρηση του ίδιου format δεν ήταν η καταλληλότερη απόφαση για τη διασφάλιση της υγείας των πρωταγωνιστών.

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι οι κρίσεις χρειάζονται ισχυρή ηγεσία για να τις ξεπεράσουν. Στο άθλημά μας, σε λίγες εβδομάδες, το καλεντάρι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Το περίπλοκο σταυρόλεξο που θα πρέπει να λυθεί για να γίνουν όλοι οι αρχικά προγραμματισμένοι αγώνες, θα δοκιμάσει την υπομονή των φιλάθλων, που δεν θα γνωρίζουν σε ποιον γύρο ή σε ποια διοργάνωση παίζει η ομάδα τους, την εφοδιαστική ικανότητα των πρωταθλημάτων να προγραμματίσουν εκ νέου τους αγώνες και να βρουν ελεύθερες ημερομηνίες και, φυσικά, η υγεία των παικτών και η υπερφόρτωση, αυτή τη φορά ακόμη πιο επικεντρωμένη στους αγώνες, δυστυχώς θα δοκιμαστεί ξανά.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από να δείξουμε στους φίλους του μπάσκετ ότι εκτός από την ηγεσία, υπάρχει κοινή ευθύνη για όλους εκείνους που επιτελούν αυτό το δύσκολο έργο. Σε αυτούς τους μήνες, το να είσαι υπεύθυνος δεν είναι μόνο να σώσεις τη δουλειά σου και ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα.

Το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην τελική φάση της ACB στη Βαλένθια απέδειξε την αποτελεσματικότητά του και χάρη στη βοήθεια και τη συμμετοχή παικτών, συλλόγων και γιατρών, επιτεύχθηκε μια ηχηρή επιτυχία.

Το BCL με την προσαρμογή του καλενταρίου κατάφερε να προστατεύσει τη διοργάνωση προσφέροντας την απαραίτητη ευελιξία. Αυτό δείχνει ότι το καλεντάρι και τα format δεν είναι σταθερές και αμετάβλητες δομές. Η ποιότητα του μπάσκετ αποδεικνύεται επίσης από την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε εξαιρετικές στιγμές όπως αυτές που βιώνουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr