Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν και Τατάρ αστειεύονται για το Κυπριακό και κανονίζουν «πικνίκ» στα Βαρώσια

Ερντογάν και Τατάρ αστειεύονται για το Κυπριακό και κανονίζουν «πικνίκ» στα Βαρώσια

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τη λύση του ομοσπονδιακού κράτους στην Κύπρο.

Να κάνουν… πικνίκ στα Βαρώσια, στα κατεχόμενα της Αμμοχώστου στην Κύπρο, δήλωσαν -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι θέλουν να κάνουν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος ηγέτης τους ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα μεταβεί στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους και θα εγκαινιάσει και το νέο νοσοκομείο στη Λευκωσία. Πρότεινε ακόμη να κάνουν και… πικνίκ στα Βαρώσια.

Κυπριακό

O Eρντογάν επανέλαβε για άλλη μια φορά τη νέα κατεύθυνση της Άγκυρας για δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, απορρίπτοντας το σύστημα του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «μη έγκυρο».

Αν και δήλωσε υπέρ μίας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης για την Κύπρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι υπέρ της ισότητας, απορρίπτοντας εκ νέου, εμμέσως πλην σαφώς, τις ελληνοκυπριακές θέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πλέον η ομοσπονδία δεν είναι ένα μοντέλο λύσης που μπορεί να ισχύει και ότι χρειάζονται νέες ιδέες. «Άλλωστε αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών.

Ανατολική Μεσόγειος

Ο Ερντογάν τοποθετήθηκε και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της διαχείρισης των υδρογονανθράκων.

«Δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά δεν βλέπει τον τουρκοκυπριακό λαό ως ίσο εταίρο, άφησαν αναπάντητα τα αιτήματά τους για συνεργασία για την κατανομή των εσόδων από υδρογονάνθρακες. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θέλουν να δουν ως μειονότητα υπό την κυριαρχία τους. Η βάση της λύσης στην οποία οι δύο λαοί μπορούν να ζουν δίπλα-δίπλα στην ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια θα πρέπει να βασίζεται στα γεγονότα του νησιού», σημείωσε.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, καθώς και υπερασπιζόμαστε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού, που είναι οι κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024