Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το VAR έδειξε... ΑΕΚ (0-1), ο Κλάτενμπεργκ τι θα δείξει;

Το VAR έδειξε… ΑΕΚ (0-1), ο Κλάτενμπεργκ τι θα δείξει;

Χάρη σε ένα πέναλτι που δεν... δίνεται, η ΑΕΚ πέρασε από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ανσαριφάρντ σκόραρε το μοναδικό γκολ με εύστοχη εκτέλεση, δεν μέτρησαν δύο γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ.

Ήταν σαφές ότι η ΑΕΚ έπρεπε να περάσει από τους Ζωσιμάδες και να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα… Γιατί η Ένωση χρειαζόταν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά το «ξεγύμνωμα» από τη Μπράγκα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και τον καυγά του Λιβάγια με τον Καρέρα, ο οποίος δεν τελείωσε παρά τα λόγια περί του αντιθέτου.

Επειδή το «διπλό» ήταν απαραίτητο, το VAR έδειξε… ΑΕΚ και αυτή νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προσπάθησε αλλά είδε δύο γκολ του να ακυρώνονται ως οφσάιντ.

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε πολλά σε σχέση με το ματς απέναντι στην Μπράγκα με βασικότερο τη διάταξη. Μιας και η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο ματς με τα Γιάννενα με 4-2-3-1 και τον Λιβάγια, πάντως, ξανά στον πάγκο.

Στο 10’ οι Κιτρινόμαυροι θα χάσουν απίστευτη ευκαιρία να σκοράρουν. Μετά από γύρισμα του Λόπες από αριστερά η μπάλα θα στρωθεί στον Μαχαίρα που θα έχει μπροστά του άδειο τέρμα, αφού ο Χουτεσιώτης είχε εξουδετερωθεί, όμως το πλασέ του διώχθηκε πάνω στη γραμμή από τον Πρίσμαν!

Στο 16’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι μετά από χρήση VAR. Ο Χνιντ πήρε μια κεφαλιά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπεσε άγαρμπα πάνω του και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τους συνεργάτες του, υπέδειξε παράβαση. Ο Ανσαριφάρντ δεν λάθεψε στην εκτέλεση, κάνοντας το 0-1! Η Ένωση είχε μπει πολύ δυνατά στο ματς και δεν κατέβασε ρυθμό μετά το γκολ. Στο 23’ έγινε και πάλι απειλητική, όμως το σουτ του Μάνταλου αποκρούστηκε από τον Χουτεσιώτη.

Ο ΠΑΣ θα βρει ωστόσο ένα γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, με κεφαλιά του Παμλίδη στο 34’. Η φάση εξετάστηκε από το VAR όμως και ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα το τέρμα να μην μετρήσει.

Στο 39’ η ΑΕΚ θα φτάσει μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ. Ο Λόπες θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα σεντράρει στην καρδιά της περιοχής, ο Ανσαριφάρντ θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει δίπλα από το δοκάρι.

To δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον ΠΑΣ να σπαταλά μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Εραμούσπε θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Στο 51’ τα Γιάννενα θα ισοφαρίσουν με τον Ελευθεριάδη, όμως ούτε αυτό το γκολ θα μετρήσει, καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος!

Στο 56’ ο Καρέρα θα προχωρήσει στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στο ματς τον Λιβάγια αντί του Τάνκοβιτς. Ενώ λίγο αργότερα θα ρίξει στο γήπεδο και τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ.

Στο 71’ η Ένωση θα γίνει και πάλι απειλητική, όμως η κεφαλιά του Λιβάια εξουδετερώθηκε από τον Χουτεσιώτη. Ο ΠΑΣ θα «απαντήσει» τρία λεπτά με μια προσπάθεια του Παμλίδη που δεν βρήκε στόχο.

Στο 80’ ο Ολιβέιρα θα βρεθεί απέναντι από τον Χουτεσιώτη, όμως θα πλασάρει πολύ άσχημα, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Κιτρινόμαυροι έριξαν το βάρος κυρίως στην ανασταλτική τους λειτουργία και στο πως θα διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Ο ρυθμός του ματς πήγε εκεί που επιθυμούσε το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα, φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη. Μιας και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης, 4-4-2): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λέο, Παμλίδης

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα)

Το πέναλτι που ζήτησε ο Παμλίδης:

Το πρώτο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΣ:

Το δεύτερο ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων:

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024