Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Γεμίζουν οι ΜΕΘ – Ανησυχία για τα κρούσματα σε υγειονομικούς

Κοροναϊός : Γεμίζουν οι ΜΕΘ – Ανησυχία για τα κρούσματα σε υγειονομικούς

Οι αντοχές του συστήματος υγείας είναι εκείνες που ορίζουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανώτατο επίπεδο κρουσμάτων προτού σημάνει γενικός «συναγερμός»

«Σαρώνει» ο κοροναϊός με 2.588 νέα κρούσματα και 31 θανάτους σε τρεις ημέρες. Παρά τους περιορισμούς που ισχύουν, ο αριθμός των νοσηλευομένων δεν λέει να πέσει κάτω από τους 770 την τελευταία εβδομάδα, ενώ την ίδια σταθερή εικόνα φαίνεται να έχουν και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Στόχος της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα που ενεργοποίησε, είναι να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι προβλέψεις των ειδικών είναι εφιαλτικές, καθώς οι θάνατοι στο τέλος του χρόνου θα αγγίξουν τους 2.000!

Αντίθετα, με την εφαρμογή των μέτρων μπορούν να περιοριστούν στους 920. Αντίστοιχα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ από 108 στο τέλος Οκτωβρίου, μπορούν να μειωθούν σε 58 στο τέλος του χρόνου.

Γεμίζουν οι εντατικές

Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, 6 στις 10 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία αναφοράς ήταν στην Αττική. Τελευταία, όμως, η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα άλλαξε τα δεδομένα.

Με βάση τον αριθμό των κατοίκων, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερα θέση από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενδεικτικό πως στις 21 Οκτωβρίου που η χώρα μας κατέγραψε 882 νέες μολύνσεις, το Βέλγιο με παρόμοιο πληθυσμό σημείωσε 13.000.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς

Την ώρα που τα νοσοκομεία καλούνται να σηκώσουν το βάρος της πανδημίας, όλο και περισσότεροι υγειονομικοί νοσούν από κοροναϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 20 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Δύο από αυτούς, μάλιστα, νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα. Την ίδια στιγμή, σε καραντίνα μπήκε το προσωπικό δύο κλινικών στον «Ερυθρό Σταυρό», καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα σε ασθενείς με τους οποίους είχαν στενή επαφή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024