Η πανδημία πλέον έχει αλλάξει τις ζωές μας σε κάθε επίπεδο και αυτό το απόσπασμά προξενεί δέος

Αυτό το βίντεο προξενεί ανατριχίλα. Αν σκεφτεί κανείς ότι μήνες πριν κανείς δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται αυτός ο ιός. Αναφερόταν ως «μυστηριώδης ασθένεια» και σήμερα ως πανδημία.

Τα δεδομένα τότε, όταν εκδηλώθηκε ο κοροναϊός τον Δεκέμβριο του 2019 στην Wuhan της Κίνας, ήταν ελάχιστα και αφορούσαν συμπτώματα σε ορισμένους ασθενείς.

Βλέποντας αυτό το βίντεο επικρατεί ένα δέος, σε εμάς που το βλέπουμε από το «μέλλον» και θα θέλαμε να ειδοποιήσουμε με κάποιον «μαγικό» τρόπο τον κόσμο στο «παρελθόν», λέγοντας τι θα συνέβαινε.

Ο κοροναϊός ξεκίνησε ως μια άγνωστη νόσος, ένας άγνωστος ιός και κατέληξε σήμερα να έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 1.149.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται σε πολλές χώρες με εκθετικούς ρυθμούς.

Προκάλεσε και προκαλεί πρωτοφανή οικονομική ύφεση, εξανάγκασε κράτη και πολιτείες να προβούν σε πρωτόγνωρα μέτρα προστασίας όπως καραντίνα και lock-down.

Ήταν η αιτία της δραματικής αύξησης των ψυχικών διαταραχών λόγω των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών και των απωλειών σε ζωές που συνέβησαν και συμβαίνουν εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr