Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς

Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς

Ιδιοι αντίπαλοι, διαφορετικά αποτελέσματα. Μια ποδοσφαιρική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που αποδεικνύει περίτρανα ότι μερικές φορές είναι καλύτερα «να μασάς, παρά να μιλάς».

Κράσνονταρ και Ομόνοια. Δύο ομάδες που αντιμετώπισε φέτος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Τους Ρώσους στα πλέι οφ του Champions League και τους Κύπριους χθες το βράδυ στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δύο ομάδες που βρέθηκαν και στον δρόμο του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν φέτος με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Champions League και πέρσι με τους Ρώσους, για την ίδια ακριβώς φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι δύο ελληνικές ομάδες είχαν τους ίδιους αντιπάλους, αλλά εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

«Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», έλεγε το σλόγκαν της γνωστής διαφήμισης. Ένα σλόγκαν το οποίο ταιριάζει γάντι σε όσους έλεγαν διάφορα, όταν ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με αυτές τις ομάδες. Για τη δυναμική τους και την βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας των Πειραιωτών.

«Εύκολη κλήρωση. Στάθηκαν τυχεροί. Μόνο εμείς παίζουμε με δύσκολες ομάδες. Αν παίζαμε με αυτούς θα είχαμε περάσει άνετα στους ομίλους του Champions League», ήταν μερικά από τα όσα έλεγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όταν ο Ολυμπιακός βρήκε στον δρόμο του τις Κράσνονταρ και Ομόνοια. Πέρσι και φέτος αντίστοιχα, με τους Πειραιώτες να ξεπερνούν τα εμπόδια των δύο ομάδων και να περνούν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πέρσι ο Ολυμπιακός διέλυσε την Κράσνονταρ εντός έδρας με 4-0, ενώ στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-1. Δύο παιχνίδια, δύο νίκες για τους Ερυθρόλευκους. Απολογισμός: Εξι γκολ στο ενεργητικό των Πειραιωτών και μόλις ένα στο παθητικό. Δύο σπουδαίες εμφανίσεις από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που έκανε σμπαράλια τους Ρώσους και πέρασε με εμφατικό τρόπο στους ομίλους του Champions League.

Φέτος, οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν στα πλέι οφ την Ομόνοια. Την κορυφαία ομάδα πέρσι στην Κύπρο. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, οι Πειραιώτες κέρδισαν με 2-0 και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση. Το δεύτερο παιχνίδι στο ΓΣΠ μπορεί να ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0, αλλά το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, αφού ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Για του λόγου του αληθές, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 59% κατοχή της μπάλας, 29 τελικές εκ των οποίων οι 12 στον στόχο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν την Ομόνοια και τους έλειψε μόνο το γκολ.

Απολογισμός απέναντι σε Κράσνονταρ και Ομόνοια: Δύο προκρίσεις με ωραία μπάλα, μεγάλες εμφανίσεις και επιβλητικές νίκες. Με 8-1 γκολ και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League.

Αντίθετα, ο απολογισμός του ΠΑΟΚ απέναντι σε Κράσνονταρ και Ομόνοια δεν είναι καθόλου καλός. Δύο ήττες και αποκλεισμός από την Κράσνονταρ και μία ισοπαλία με την Ομόνοια. Οι Ασπρόμαυροι αντιμετώπισαν τη ρώσικη ομάδα στα πλέι οφ του Champions League, έχοντας μπροστά τους την πρόκληση της πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Ρωσία η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ηττήθηκε με 2-1.

Στη ρεβάνς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτός την πρόκριση. Όμως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο. Ηττα με 2-1 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δύο ήττες από την ομάδα που χλεύαζαν κάποιοι πέρσι και την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο αποκλεισμός στα πλέι οφ έστειλε τους Ασπρόμαυρους στους ομίλους του Europa League. Η μοίρα μάλιστα τους έφερε αντιμέτωπους με την Ομόνοια, που απέκλεισαν οι Ερυθρόλευκοι. Πάλι μεγάλα λόγια μετά την κλήρωση, αλλά και πριν το ματς. Το αποτέλεσμα όμως και πάλι απογοητευτικό για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τους Κύπριους, οι οποίοι θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αφού οι άλλες δύο είναι οι Γρανάδα και Αϊντχόφεν. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει την Ομόνοια στην Τούμπα, ενώ η νίκη της ισπανικής ομάδας στην Ολλανδία (1-2) έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά στη μάχη της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Μάλιστα, δεν είναι τόσο η αποτυχία του Δικεφάλου να κερδίσει την Ομόνοια, αλλά η εικόνα της ομάδας του Πορτογάλου προπονητή. Μια ομάδα, που δείχνει να είναι χαμηλότερου επιπέδου από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι… εύκολοι αντίπαλοι, όπως χαρακτήριζαν τις Κράσνονταρ και Ομόνοια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έγιναν ανυπέρβλητα εμπόδια για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Εγιναν… θηρία. Μεγαθήρια για την ακρίβεια, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μην μπορεί να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», λοιπόν. Το ηθικό δίδαγμα της ποδοσφαιρικής ιστορίας που σας διηγηθήκαμε και στην οποία εμπλέκονται οι δύο ελληνικές ομάδες. Τον Ολυμπιακό, που βγαίνει νικητής και έχοντας στα χέρια του δύο σπουδαίες προκρίσεις και τον ΠΑΟΚ, που φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι και έχοντας παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024