Υποχρεωτική χρήση μάσκας : Πώς θα την φοράμε σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Υποχρεωτική καθίσταται πλέον εφαρμογή της μάσκας στα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.
Υποχρεωτική καθίσταται πλέον εφαρμογή της μάσκας στα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.
Σημειώνεται ότι η καθολική χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και επίπεδο 3.
Όπως ανέφερε κατά το διάγγελμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, πλέον στα καταστήματα εστίασης όπως καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει οι πολίτες να εισέρχονται φορώντας πάντα τη μάσκα τους και αυτή να τη βγάζουν αφού πρώτα έχουν κάτσει στο τραπέζι τους.
«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των όρθιων σε εσωτερικές αίθουσες», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.
«Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την χρήση της μάσκας.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά δηλαδή στις 00:30.
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442