Για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ή αποδείξεις ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φορούν μάσκες ενώ «μπορεί να μην υπάρχει απόσταση, αλλά από τις αναλύσεις των επιδημιολογικών δεδομένων προκύπτει ότι η μάσκα κρατά πολύ χαμηλά τη μετάδοση στα ΜΜΜ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά υπάρχουν στοιχεία τα οποία συνδέουν σε μεγάλο ποσοστό τη διασπορά του κοροναϊού με «το ζήτημα της διασκέδασης γενικά», καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Βέβαια, αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητες δεν ξεκαθάρισε αν αφορά γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους, ή ακόμα και όσους αθλούνται κατά μόνας.

Πέτσας: «Οι νέοι επέστρεψαν σε μια κανονικότητα προ κοροναϊού»

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδειξε τους νέους.

«Η αύξηση των κρουσμάτων ευθύνονται οι νεαρές ηλικίες που επέστρεψαν σε μια κανονικότητα προ κοροναϊού» είπε μιλώντας στο MEGA.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επειδή τα μαγαζιά παραβιάζουν το ωράριο

Άλλωστε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο in.gr, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 ως τις 05:00 ουσιαστικά αποφασίστηκε επειδή παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας τα κέντρα διασκέδασης και δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η αστυνομία αδυνατεί να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στο in.gr κυβερνητικές πηγές η αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα στις νεότερες ηλικίες οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχουν γίνει εστίες συνωστισμού και μετάδοσης του κοροναϊού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr