Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 και οι δρόμοι που είχαν κλείσει δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

Στο σημερινό συλλαλητήριο δίπλα στους μαθητές βρέθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καθώς και Ενώσεις Γονέων από διάφορες περιοχές.

«Υποχρέωση κάθε γονέα ξεχωριστά είναι να σταθεί δίπλα στους μαθητές, που εδώ και ένα μήνα δίνουν τον δίκαιο αγώνα για σχολεία ασφαλή, για «μόρφωση – υγεία για κάθε μαθητή». Η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που εκφράζει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να φιμώσει τους μαθητές ασκώντας κρατική καταστολή, με χημικά, ΜΑΤ, αστυνομικούς ελέγχους και συλλήψεις μαθητών! Απέναντι στην ωμή βία και τρομοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής, οι γονείς προτάσσουμε την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καθήκον όλων μας να πυκνώσουμε τις γραμμές του γονεϊκού κινήματος, να καταδικάσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων.

Μαθητική κινητοποίηση και στον Πειραιά

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και πραγματοποίησαν πορεία έως τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας να γίνεται το μάθημα με ασφάλεια.

Φωτογραφία 902.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr