
Λέκκας στο MEGA: Δεν μας προβληματίζει η σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο
Για τη σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ τη Ζάκυνθο μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του παν. Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας
Για τη σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ τη Ζάκυνθο μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του παν. Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.
Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/10 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και δυτικά των νήσων Στροφάδων. Το επίκεντρο τοποθετείται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και των νήσων Στροφάδων στα 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχούν στη Ζάκυνθο. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε έντονα αισθητός στη δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο ήταν στα 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζακύνθου. Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός, αλλά επειδή είναι μακριά από εκείνο το σημείο αντέχουμε μεγάλους σεισμούς χωρίς να μας προβληματίζουν», σημείωσε ο κ. Λέκκας.
- Standard & Poor’s: Στο 1,7% κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της Ελλάδας
- Η Φαίη Σκορδά για τον σύντροφό της – «Έγινε ντόρος χθες, αλλά και πέρυσι μαζί ήμασταν εκεί»
- Ακρίβεια: Ανεβαίνουν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη – Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων το καλοκαίρι
- Σκιάθος: Η στιγμή που τα 4,9 Ρίχτερ ταρακουνούν το νησί – «Ενεργοποιήθηκε γνωστό ρήγμα», λέει ο Λέκκας
- Ο Μπρούνο Φερνάντες «καίγεται» για δύο ασίστ
- Ελένη Αντωνίου: Η διεθνής διαιτητής που συνέλαβε τον 89χρονο που άνοιξε πυρ στο κέντρο της Αθήνας (vid)


