Θετικά στον κοροναϊό βρέθηκαν πέντε άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μια γιατρός ειδικευόμενη επέστρεψε από άδεια και την προηγούμενη Δευτέρα (19/10) βγήκε θετική στον κοροναϊό, ωστόσο παραμένει σε καραντίνα και δεν πήγε να δουλέψει στο νοσοκομείο. Ένα ακόμη άτομο του νοσηλευτικού προσωπικού εμφάνισε συμπτώματα, έκανε τεστ και βγήκε θετικό την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ άλλα τρία άτομα νόσησαν από το ίδιο τμήμα και όλοι τους τέθηκαν κατευθείαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από την περασμένη Παρασκευή δεν πραγματοποιήθηκαν νέα χειρουργεία προληπτικά έως σήμερα, ενώ η συγκεκριμένη κλινική αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά από αύριο. Όλοι οι χώροι του νοσοκομείου στους οποίους βρέθηκαν τα κρούσματα έχουν απολυμαθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Καμπανάκι» για την έλλειψη σε προσωπικό

«Το νοσοκομείο λειτούργησε κατευθείαν και εφαρμόστηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξε διασπορά», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι λόγω και της ευαίσθητης θέσης του νοσοκομείου, το οποίο είναι αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχουν παρθεί και τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κοροναϊού, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού.

«Το προσωπικό στο Θεαγένειο είναι στο ‘κόκκινο’. Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια ενίσχυση στο νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς όπως είπε υπήρξε μόνο μια πρόσληψη τραυματιοφορέα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ θα έπρεπε να υπάρξουν πολύ περισσότερες.

Ακόμη, ανέφερε ότι μόνο οι ασθενείς που είναι να μπουν σε χειρουργείο πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κοροναϊού, οι υπόλοιποι ασθενείς για χημειοθεραπείες ή ημερήσια νοσηλεία δεν κάνουν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε για το περιστατικό ότι το προσωπικό όπως και σε όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικά τεστ καθότι οι ασυμπτωματικοί μπορεί άθελά τους να μεταφέρουν τον ιό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr