Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίσι : Στηρίζουμε λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ

Σίσι : Στηρίζουμε λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ

Ο κ. Σίσι αναφέρθηκε στις συμφωνίες για ΑΟΖ χαρακτηρίζοντας παράδειγμα συνεννόησης το κείμενο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες

Η  Αίγυπτος στηρίζει την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των όσων ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, τόνισε ο  Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στις δηλώσεις του μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στη Συρία ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες μίλησαν «για  την ανάγκη επανάληψης του διαλόγου, εκφράσαμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε παράνομη στρατιωτική επέμβαση».

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι χαρακτήρισε την Κύπρο «φίλη χώρα» και σημείωσε πως «η συνεργασία μας έχει φέρει αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία, η ενέργεια».

«Η Αίγυπτος έχει υπογράψει συμφωνίες με Κύπρο, Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών» υπενθύμισε και πρόσθεσε πως «μιλήσαμε για οικονομικές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικές ενέργειες» τις μεταφορές μισθοφόρων στρατιωτών σε διάφορα κράτη της περιοχής.

Τόνισε δε, πως «ποτέ η Αίγυπτος δεν χρησιμοποίησε το προσφυγικό για να αποκομίσει το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από την Ευρώπη».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024