«Οι αριθμοί ακολουθούν μία διαρκή ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιους αριθμούς» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων.

«Οι αριθμοί ακολουθούν μία διαρκή ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιους αριθμούς» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, εκτίμησε πως «δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιους αριθμούς» όσον αφορά στα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα.

Χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε 667 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

«Δεν είναι δυνατό να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα. Αυτός ο αριθμός που χθες τρόμαξε όλη την Ελλάδα, μπορεί σύντομα να αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση και μπορεί να δούμε να προστίθεται ακόμη ένα ψηφίο στους αριθμούς» είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι αριθμοί ακολουθούν μία διαρκή ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιους αριθμούς. Και επειδή ο ιός διασπείρεται με γεωμετρικό τρόπο, ο ένας μολύνει άλλους τέσσερις. Αντιλαμβάνεστε ότι τα νούμερα είναι πιθανόν να καλπάσουν».

Ερωτώμενος σχετικά με τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, υπογράμμισε πως όσοι γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Το ζητούμενο είναι όσοι βρέθηκαν θετικοί να δούμε πόσοι είχαν συμπτώματα και πόσοι όχι. Όσοι έχουν συμπτώματα και κινούνται, έχουν ευθύνη για τη μετάδοση. Σε κάποιες περιοχές της χώρας είχαμε ανθρώπους που είχαν συμπτώματα και συνέχιζαν να κινούνταν κανονικά» είπε και ζήτησε από τους πολίτες να αναζητούν τη συμβουλή του γιατρού «με το παραμικρό σύμπτωμα».

Σχετικά με την απόφαση να μην επιτραπεί τελικά η διεξαγωγή αγώνων με τη συμμετοχή κόσμου, ο ίδιος έκανε λόγο για σωστή απόφαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έγιναν πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σωστή. Λειτούργησε ως από μηχανής θεός. Εγώ διαφωνούσα. Μπορεί να άλλαξε η απόφαση, αλλά η τελική απόφαση είναι που έχει σημασία».

Ζήτησε από τους πολίτες να συμπεριφέρονται σαν να έχουν μολυνθεί από τον ιό, να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

«Ο ιός είναι παντού, δεν είναι σε κάποιο σημείο, αυτό βλέπουμε από τη λήψη των δειγμάτων» τόνισε.

Τέλος, δήλωσε πως οι επιδόσεις της χώρας μας είναι πολύ καλές. «Πολύ καλές επιδόσεις οι επιδόσεις μας. Είμαστε στη φάση που γκρινιάζουμε για τις επιδόσεις του μαθητή του 18-18,5 ενώ θα μπορούσε να είναι στο 19-19,5. Δεν έχει πέσει στο 16».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr