Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Το γαλλικό «κλειδί» του Μαρτίνς για να «ανοίξει» την Μαρσέιγ

Ολυμπιακός : Το γαλλικό «κλειδί» του Μαρτίνς για να «ανοίξει» την Μαρσέιγ

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Εμβιλά στο κρίσιμο ματς στο Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε την Μαρσέιγ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική βραδιά για την ομάδα του Πειραιά, καθώς οι ερυθρόλευκοι δίνουν το παρών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποδεικνύοντας πως ανήκουν στην ελίτ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το αποτέλεσμα της αποψινής αναμέτρησης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να κάνει την υπέρβαση σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Και είναι προφανές πως η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδος απέναντι στην Μαρσέιγ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Θυμίζουμε απλά ότι η Ολιμπίκ νίκησε πριν από λίγο καιρό την Παρί Σεν Ζερμέν στο γαλλικό πρωτάθλημα και αυτό είναι αρκετό για να περιγράψει την δυναμικότητα της αποψινής αντιπάλου των ερυθρόλευκων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει το πλάνο του για το πολύ μεγάλο παιχνίδι και είναι δεδομένο πως θα παρατάξει τους ερυθρόλευκους με 4-3-3. Με τριάδα δηλαδή στον άξονα της μεσαίας γραμμής και εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του Εμβιλά.

Ο Γάλλος μέσος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τους πρωταθλητές, θα έχει κομβικό ρόλο στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Μασσαλίας.

Είναι ο χαφ που θα σηκώσει μεγάλο βάρος της ανασταλτικής λειτουργίας των πειραιωτών και σε αρκετές περιπτώσεις θα δούμε τον πρώην μέσο της Σεντ Ετιέν να παίζει κοντά στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, λειτουργώντας σε κάποιες περιπτώσεις και ως τρίτο στόπερ.

Είναι κάτι που είχαμε δει να κάνει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς επί Μίτσελ στον Ολυμπιακό, σε αρκετά ευρωπαϊκά ματς των πειραιωτών.

Ο Εμβιλά έχει και το ύψος για να βοηθήσει σημαντικά τους ερυθρόλευκους στον αέρα και είναι προφανές πως ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού περιμένει πολλά από τον έμπειρο μέσο της ομάδας του.

Ο Εμβιλά που έχει πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας έχει την εμπειρία για να σηκώσει το βάρος σ’ ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Εμβιλά θα παίξει κόντρα σε συμπατριώτες του κι έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν την Μαρσέιγ.

Παίζει κι αυτό σημαντικό ρόλο και ο διεθνής αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι ο παίκτης «κλειδί» στην προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά να πάρει τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με τους Γάλλους.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν και ο Μαρτίνς έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του και δεν είναι τυχαίο πως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για στόχο πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Εμβιλά λοιπόν για να επιστρέψουμε στον διεθνή μέσο, θα σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού απέναντι στους Γάλλους και ο Μαρτίνς θα μιλήσει με τον διεθνή άσο στο πρωινό «ξεμούδιασμα» στο Ρέντη.

Είπαμε ότι ο 30χρονος αμυντικός χαφ μπορεί να είναι το γαλλικό «κλειδί» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για νίκη, σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024