Πέτερ Μάντσεν : Απέδρασε… αλλά συνελήφθη ο δολοφόνος που διαμέλισε τη δημοσιογράφο
Η αστυνομία της Δανίας έγραψε στο Twitter ότι συνέλαβε έναν άνδρα λίγο έξω από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ο οποίος είχε αποδράσει από τη φυλακή, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.
Ο Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του το 2017, συνελήφθη από τις αρχές της Δανίας την Τρίτη έπειτα από τη σύντομη απόδρασή του από τη φυλακή, είπε η αστυνομία στο Reuters.
Νωρίτερα, σήμερα, η αστυνομία της Δανίας έγραψε στο Twitter ότι συνέλαβε έναν άνδρα λίγο έξω από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ο οποίος είχε αποδράσει από τη φυλακή, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κοντά στη φυλακή όπου ο Μάντσεν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Η Βαλ είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο του Μάντσεν, «Ναυτίλος», στις 10 Αυγούστου 2017 προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδια του πλούσιου Δανού να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς.
Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της δημοσιογράφου. Η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα, διαμελισμένη.
Η νεκροτομή προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί. Το θύμα έφερε 14 τραύματα μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα.
Ο ίδιος ο μηχανικός και εφευρέτης είχε ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.
Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας