Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού έφθασε παγκοσμίως τα 40,6 εκατομμύρια, με τα νούμερα διαρκώς να αυξάνονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του ΠΟΥ προτρέπει τις κυβερνήσεις να μιμηθούν μέτρα που έχουν λάβει διάφορες χώρες με τα οποία πέτυχαν να θέσουν υπό έλεγχο το θανατηφόρο ιό.

Ο δρ Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ, επεσήμανε ότι ασιατικές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ταιβάν η Ιαπωνία, αλλά και η Αυστραλία έχουν πετύχει να περιορίσουν με διάφορους τρόπους τα κρούσματα, όλες τους όμως εστιάζουν στην ανίχνευση των περιστατικών, την απομόνωσή τους και την υπαγωγή τους σε καθεστώς καραντίνας.

«Φανταστείτε ότι ένα κρούσμα σε μία κοινότητα 500 ατόμων έχει 10 επαφές. Εάν βάλω σε καραντίνα αυτές τις επαφές, τότε από τα μέτρα επηρεάζονται συνολικά 11 άτομα, σε αντίθεση με το lockdown που μπορεί να επηρεάσει το σύνολο της κοινότητας των 500 ανθρώπων» ανέφερε ο Ράιαν, σύμφωνα με το marketwatch.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η επιτυχία χωρών της Ασίας είναι η ικανότητά τους να βρίσκουν αυτούς τους 11 ανθρώπους και τις επαφές τους και να κάνουν αρκετά ώστε να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης».

O Ράιαν αναγνώρισε ότι οι πολίτες των ασιατικών χωρών έχουν υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης προς τις κυβερνήσεις τους και επιδεικνύουν μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τα κυβερνητικά μέτρα αλλά και συνέπεια στην εφαρμογή τους. «Δεν μείωσαν τα κέντρα διεξαγωγής τεστ, ή την δυναμικότητα των κλινών όταν τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν, αλλά αντίθετα αύξησαν τις προσπάθειές τους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr